Jak stanovit vnější vliv ve sklepech, kde občas hrozí průsak spodní vody?
Tomáš Gardoň:
Citace: Tomáš Gardoň 04.03.2022, 23:32
Toto je podľa mňa trvalá havária.
Projektuje stavebný projektant napr. RD s tým, že tam bude stále priesak vody?
Neviem...
Jan Franěk:
Aby jste nemusel dávat si sám otázky a sám si odpovídat, upozorním vás na to, že v tomto neexistuje něco jako trvalá porucha. Pouze nevhodně stanovené vnější vlivy.
Tomáš Gardoň:
Možno, som sa zle vyjadril.
Keď si zoberiem napr. kotolňu. Tam sa môže stať, že mi odíde ventil alebo niečo a kotolňa je zrazu plná vody. Havarijný stav.
V úvode sa píše, že tam OBČAS môže hroziť priesak vody. Ale podľa mňa by to nemal byť bežný stav.
Pavel Horský:
Citace: Tomáš Gardoň 05.03.2022, 08:54
Možno, som sa zle vyjadril.
Keď si zoberiem napr. kotolňu. Tam sa môže stať, že mi odíde ventil alebo niečo a kotolňa je zrazu plná vody. Havarijný stav.
To vám doma může prasknout hadička od baterie, rupnout hadice v pračce, prasknout sklo u 500l akvária atd. atd.
Budete kvůli tomu byt vybavovat zásuvkami a spínači ve vyšším krytí?
Havarijní stav je stavem chvilkovým, nahodilým.
Něco jako trvalá havárie neexistuje.
Havarijní stav se vždy řeší s cílem uvést zařízení v co nejkratším čase do normálu.
Tomáš Gardoň:
Pán Horský, beriem na vedomie, ale asi sa nezhodneme.
Citace: Pavel Horský 05.03.2022, 14:07
Budete kvůli tomu byt vybavovat zásuvkami a spínači ve vyšším krytí?
No práve o toto mi ide, prečo by som tam mal dávať vyššie krytie do tej pivnice?Citace: Pavel Horský 05.03.2022, 14:07
Něco jako trvalá havárie neexistuje.
Áno, tu som sa zle vyjadril.
Citace: Pavel Horský 05.03.2022, 14:07
Havarijní stav se vždy řeší s cílem uvést zařízení v co nejkratším čase do normálu.
A on tam toto robí tým čerpadlom. Jemu to tam možno vznikne raz za rok, niekedy na jar. Ale niečo tam v tom objekte je zle. Dá sa to oddrenážovať a pod., skrátka nejako tomu zamedziť.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana