Jak zrušit střešní konzoli a ukončení nadzemního vedení na sloupu?
Jan Šus.:
A musí být sloup? Já při rekonstrukci požadoval posunout o 1 metr přípojku z boční zdi na štítovou. Napsali že nesouhlasí, že dají přípojku jinam a určili kam, já si musel vysekat a zazdít a zpalatit novou elměrovou skříň do určeného místa a zaplatit a natáhnout kabel mezi novu elměrovou skříň a pojistkovou skřín v domě. Následně přijeli, vysekali díru na přípojku (HDS), vysekali drážku od HDS do elměrové skříně, vysekali a naisntalovali nové držáky a sloupek do zdi, dali husí krk, dali kabel mezi HDS a elměrovou skříň, vyndali elektroměr ze staré skříně, namontovali do nové, zapojili přípojku po elektroměr, současně můj elektrikář zapojil kabel mezi elektroměr a starou pojistkovou skříňí v domě, EDG nasadilo nožovky a za 2 hoidnky bylo vše hotovo.
Jiří_Hrubý:
Citace: Richard Pech 17.02.2022, 12:33
Tento příměr pokulhává na obě nohy...
I kdeže, jen vám unikla ekonomická podstata chování řádného hospodáře.
Přeložka za cca 150kKč (dle toho, kolik si nacení dodavatelská firma), vezmu-li ony dvě koruny za kWh a spotřebu ať 10MWh/rok, je návratnost "investice" jasný provar, protože vzhledem k rozvoji sítě před hypotetickou návratností, bude provedena rekonstrukce a přeložka do země.
Z obdobných důvodů se platí dlouhé přípojky, protože návratnost investice je nereálná.
Citace: Richard Pech 17.02.2022, 12:42
Setkal jsem se s velmi vstřícným přístupem ČEZdi, zejména u starých přípojkových skříní, kde bylo možno dát pojistky max 25 A, přijeli, okoukli, druhý den dorazila parta montérů a byla nová přípojková skříň..
Nechcete snad srovnávat rutinní a v zájmu distributora prováděnou výměnu HDS, s přeložkou nn včetně nového OB...
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana