Může být ekvipotenciální svorkovnice umístěna v rozvaděči?
Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský 15.02.2022, 07:57
Opravdu musí být při použití SPD 1+2 napájecí kabel min. průřezu CY16mm2?
16 k MET
6 fáze
Libor Skýba:
Citace: Zdeněk Friedrich 13.02.2022, 10:32
Považuji za ideální a také to tak projektuji, u RD umístit MET (HOP) společně s SPD T1 do malého rozvaděče (dostatečně velká krabice) pod hlavní rozvaděč a odbočku od elektroměru připojit do V na SPD v tomto rozvaděči a do RH už přivést tzv. čistou elektriku.
Tohle řešení se mi zdá taky ideální a většinou i nejjednodušeji řešitelné. Mohl by tady někdo kvalifikovaný v SPD ochraně nakreslit správné schéma zapojení nejlépe i s minimálními pruřezy jednotlivých vodičů?
Peter Lovacký:
Citace: Milan Hudec 15.02.2022, 08:02
16 k MET
6 fáze
Napríklad... :), ..hlavne aby to bolo aj správne dispozične,..na vstupe do chráneného objektu...a nie dakde na chodbe v strede baraku..
Citace: Zdeněk Friedrich 13.02.2022, 10:32
a do RH už přivést tzv. čistou elektriku.
Čo to je prosím „čistá“ elektrika..? ?
Keď myslíte na predpísané parametre siete jak sú v normálnej prevádzke,.. tak to sa počas trvania zásahu bleskom dosiahnuť nedá...
V taký čas je v správne ošetrenej EI len tolerované prepätie, alebo jeden potenciál s dovoleným rozdielom na úbytkoch...pod ľa výrobcom dovolenej vzdialenosti.. .
Pavel Horský:
Citace: Libor Skýba 15.02.2022, 08:14
Tohle řešení se mi zdá taky ideální a většinou i nejjednodušeji řešitelné. Mohl by tady někdo kvalifikovaný v SPD ochraně nakreslit správné schéma zapojení nejlépe i s minimálními pruřezy jednotlivých vodičů?
Vše potřebné najdete na této adrese s montážními návody. Jsou zde uvedené průřezy, požadavky na předjištění atd.
https://www.dehn.cz/cs/montazni-navody
Pavel Horský:
Citace: Milan Hudec 15.02.2022, 08:02
16 k MET
6 fáze
Celkem častou chybou je, že montéři instalují z MET do rozvaděče jen 1x CY(CYA)16mm2 zž.
Jinak např. u DEHNshield (1+2) se fázově připojuje do 80A CY10mm2, od 100A do 125A průřezem 16mm2 a nad 125A pak průřezem 25mm2.
Zde padlo, že musí být při použití SPD průřez napájecího kabelu min. 16mm2 a já se nedozvěděl proč.
Tak se ptám vyloženě pana Dedíka, proč?
A kde jsi vzal Milane tu šestku?
U SPD tř 2 můžeš do 40A připojovat svodič průřezem 4mm2. (např. DEHN DGM)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana