Čo treba splniť pre bezpečné napájanie domu zo zásuvky na elektroaute?

<< < (2/3) > >>

Martin H.:
Citace: Jiří Schwarz  11.02.2022, 17:09

- existuje cosi, co se jmenuje přívodka. Je to pro pevnou montáž na zeď (nebo do rozvaděče),   má to kolíky, takže není třeba používat nějaké nebezpečné provedení nestandardní prodlužovačky

- je třeba přepnout všechny pracovní vodiče, tedy i vodič N, takže je třeba 4-pólový přepínač se střední polohou "nula",   pokud by se použil stykač, je třeba použít 2 se vzájemným blokováním. Pak je možné za přepínačem mít jen vybrané okruhy.
- přívodka by mohla být 3-fázová, v prodlužovacím kabelu by se dala přívodní fáze přivést na všechny 3 výstupy, pak by se při použití jiné prodlužovačky dalo alternativně někdy v budoucnu použít např. 3f elektrocetrálu,...

Tu mi to asi nebude nikto veriť, ale prívodku poznám, prepínač 1-0-2 tiež a toto riešenie je v podstate zhodné s tým, čo som si predstavoval.

Pri manuálnom prepínaní na dvoch miestach by za vzájomne blokovanie bola zodpovedná obsluha. Či je to akceptovateľne, bola časť otázky.

Citace: Jiří Schwarz  11.02.2022, 17:09

Bezpečnost - měla by to být síť izolovaná od země (je otázkou jestli dokážeme udělat plnohodnotnou síť IT),   jedna věc je ohlídat vyhovující izolační stav, řešit "první poruchu",   složitější je to u síťě IT i s ochranami proti přepětí

A toto mi asi veriť budete. O problematike sledovania izolačného stavu IT viem málo, rozumiem významu prvá a druhá porucha, ale to je asi všetko.

Za odbornú konzultáciu k téme zaplatím. Len sa mi nedarí nájsť lokálnu firmu na dlhodobejšiu spoluprácu. Zatiaľ nepotrebujem presný projekt, iba rámcové riešenie - čo ma čaká, AK by som to chcel niekedy zrealizovať.

Václav Třetí:
Z mé strany je vzájemná srozumitelnost v pořádku. Nemám problém komunikovat a číst texty ve slovenštině. pochopil jsem, že se jedná o příklad a napsal jsem příklad, co s takovým jedincem, tak to neberte osobně.

Jinak dodám pouze, že požadavky rozvodných závodů pro připojení záložního zdroje k elektroinstala ci, která je jinak spojena se sítí, jsou jednoznačné: Použití přepínače sítí, který zajistí, že se nemůže stát stav, kdy začne záložní zdroj dodávat mimo objekt. Jde o ochranu pracovníků, kteří pracují na vedení. Manuální ovládáni více spínačů na různých místech toto důsledně nezajistí.

Martin H.:
Citace: Václav Třetí  11.02.2022, 22:43

Z mé strany je vzájemná srozumitelnost v pořádku. Nemám problém komunikovat a číst texty ve slovenštině. pochopil jsem, že se jedná o příklad a napsal jsem příklad, co s takovým jedincem, tak to neberte osobně.

To isté som si myslel o češtine a aj tak vzniklo nedorozumenie. Neberiem si to osobne.

Citace: Václav Třetí  11.02.2022, 22:43

Jinak dodám pouze, že požadavky rozvodných závodů pro připojení záložního zdroje k elektroinstala ci, která je jinak spojena se sítí, jsou jednoznačné: Použití přepínače sítí, který zajistí, že se nemůže stát stav, kdy začne záložní zdroj dodávat mimo objekt. Jde o ochranu pracovníků, kteří pracují na vedení. Manuální ovládáni více spínačů na různých místech toto důsledně nezajistí.

Pre mňa dôležitá informácia do mozaiky, pomohli ste mi.

Slimes:
Citace: Jan Kelbich  11.02.2022, 17:12

Opravdu chcete z auta napájet celý dům ? Není to trochu úlet ?
A když už, proč nemít ten měnič trojfázový ?

Znáte V2H? Vehicle to Home. Pocita se s tim, ze auto je (bude) UPSka pro dum, to uz je stare 10 let. Ten menic AC/DC/AC je v aute.

Jan Franěk:
Citace: Slimes  12.02.2022, 10:09

Znáte V2H? Vehicle to Home. Pocita se s tim, ze auto je (bude) UPSka pro dum, to uz je stare 10 let. Ten menic AC/DC/AC je v aute.

A můžete mi prozradit, v kterém autě to je standardně instalované?

Pokud vím, tak ta eauta splňují ISO 15118. Zatím vím pouze o Audi e-tron, ale narovinu si nejsem  jist tou UPSkou a zpětným tokem energií. Jen ta komunikace umožňuje EMC vědět, jak přesně je na tom baterie v e-autě a na kolik km je třeba nabito.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana