Jak v ČR uvádíte do provozu zařízení CHINA EXPORT?

<< < (4/6) > >>

Kamil Novák:
Mirku, já asi špatně v tomto vláknu hledám, ale nikde tady nevidím nic o českém dovozci a jeho štítku nebo dokumentaci.
Spíš mi to připadá, že si motor zákazník objednal přímo z té Číny sám.

Já mám totiž naprosto stejnou zkušenost s jednou místní firmou. Tam potřebují dost speciální "mašinky" a objednávají si je taky sami přímo z východu.
S tamními výrobci řeší výhradně funkční parametry a když to sem pak dorazí a chtějí po mě nějaké posouzení, tak si to pak musí nechat dodělat.
A ten "Honzův" motor, je mi svým provedením hóóódně povědomý.  (zle)

Miroslav Minařík:
Citace: Kamil Novák  06.02.2022, 19:07

Mirku, já asi špatně v tomto vláknu hledám, ale nikde tady nevidím nic o českém dovozci a jeho štítku nebo dokumentaci.
Spíš mi to připadá, že si motor zákazník objednal přímo z té Číny sám.

Já mám totiž naprosto stejnou zkušenost s jednou místní firmou. Tam potřebují dost speciální "mašinky" a objednávají si je taky sami přímo z východu.
S tamními výrobci řeší výhradně funkční parametry a když to sem pak dorazí a chtějí po mě nějaké posouzení, tak si to pak musí nechat dodělat.
A ten "Honzův" motor, je mi svým provedením hóóódně povědomý.  (zle)

No, musíš se podívat na ten související článek ke kterému to vlákno bylo zřízeno.
V diskusi nemuže být vše. Něco je v článku, něco ve zdrojích něco ve videu. Jedno vlákno nemůže pobrat všechny souvislosti.
https://elektrika.cz/data/clanky/jak-se-ne-tesit-z-cinskeho-motoru

Pokud by si to klient přivezl s východu sám, tak si za to může on. Tak jak psal Milan Hudec. Ale tady toto je případ českého dovozce.

Apropo v tom článku je i front page www toho dovozce z Kamenice nad Lipou.

M S:
Myslím, že podobná situácia je úplne bežná. CE u čínskeho výrobcu prejde "samoschválením" a veselo na trh cez EU resellera. Prúser by mal prísť za resellerom, pravdepodobne v podobe ČOI a SÚIP.

Mám podobnú situáciu so zákazníkom v UK. Rezačka na papierove trubice/jadrá. Vyzerá to, ako trojmetrový sústruh a funguje veľmi podobne. Má to nôž, motory, automatický cyklus. Bezpečnostné relé nič. Kryty nič. E-Stop je jednokanálový, NO a ide do Siemens PLC. Ak sa program sekne, čo sa stáva často, E-Stop nefunguje. Zemnenie nula bodov, farba vodičov, prechodky, nula bodov. Pre pobavenie, alebo zaplakanie posielam schému. Návod je veľmi podobnej nekvality.

Stroj má samozrejme CE, ale to nie je zákazníkovi nič platné, keďže teraz nastupuje kompletné vytrhanie elektroinštalá cie, inštalácia mechanických zábran okolo celého stroja, keďže použité meniče nevedia poriadne aktívne brzdiť a mnoho inej zábavy.

Jan Franěk:
Připravuji pro vás pokračování a finální podobu zapojení.

Zatím jen taková informace, že když jsem psal dotaz na dodavatele, tak mi odepsal ať mu zavolám a pak se móóóóc divil že jsem elektrikář, když si s takovým jednoduchým zapojením neporadím.

:-\ :-\ :-\ :-\

Peter Lovacký:
Popisujete že motor je súčasťou kompresoru,... (V tomto případě byl pozván na zapojení motoru (bez revize) nového kompresoru.)....
Nie je ani na na skelete toho kompresoru nikde svorka uzemnenia ? ?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana