Může být cívka v ochranném vodiči?

<< < (6/8) > >>

Jan Franěk:
Citace: Pavel Mužík_  03.02.2022, 08:53

Taky bych to viděl na ten odrušovací kondenzátor. A s tím odporem - může to být chyba měření, nebo špatný spoj. Bez dalších informací jen spekulujeme.

Já to vidím prostě stejně. Proto jsem psal už v mém prvním příspěvku, že bez znalosti skutečného zapojení nemá smysl cokoliv řešit.

Jan Kelbich:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  29.01.2022, 10:43

Vodič PE pak není instalován kvůli ochranné funkci a spotřebič je ve II třídě.

Známe z notebooků.

To by pak ale nebyl vodič PE.

Zdenek Skotnica:
Setkal jsem se s něčím podobným. Jednalo se o vysílačku s napájením 230V/12V DC. Na první pohled zařízení třídy ochrany I. Ale vodič PE nebo jak ho tady nazvat byl zapojen mezi stínění koaxu přes keramický kondenzátor a na svorku na zadním panelu označenou symbolem uzemnění. V daném případě sloužil jako protiváha antény a neplnil žádnou ochrannou funkci. Svorka na zadním panelu pak sloužila pro uzemnění při mobilním použití.     

Otakar Dosbaba:
Pokud je připojena cívka mezi kostru pily a PE vodič přívodu, pak mne napadá, zda nejde o nějaké opatření, aby nevybavoval chránič na základě VF složek, které se za provozu naindukují do té kostry. Protože pokud by mělo jít o odrušení, tak v principu musí být vřazeny tlumivky do pracovních vodičů a co proleze ze spotřebiče tlumivkami ven, musí kondenzátory "zkratovat" do PE.

Daniel Ulrich:
Omlouvám se, že se ozývám až teď  :-[.
Výrobci jsem napsal, ale ještě se neozval. Pilu jsem měřil přístrojem REVEXmax W. Jelikož jsem s majitelem domluvený, že nevyhovující spotřebiče mu mám jen nahlásit a dál neřešit, tak jsem se s tím po měření dál nezabýval.  Majitel se pak ozval, že pila je nová a že jí rozdělali a našli tam zmiňovanou cívku. Já to do té doby bral jako klasickou závadu - upadlý kablík a že si to opraví a já to pak přeměřím. Když jsem se dozvěděl o té cívce, tak jsem začal pátrat a podal dotaz zde. (Ještě jednou se omlouvám, že jsem se nepodíval dřív na odpovědi.)
Jelikož to zaujalo hodně lidí (samozřejmě i mě),  tak mám k vám velký závazek. Slibuji, že zjistím jak to je a napíšu. Do té firmy chodím na revize nepravidelně, ale měl bych tam jít příští týden v pátek. Pilu rozdělám, vyfotím, přeměřím. Do té doby se snad ozve i výrobce.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana