Může být cívka v ochranném vodiči?

<< < (5/8) > >>

Rozmahel Vladimír:
Citace: Daniel Ulrich  28.01.2022, 11:31

... jsem zjistil, že ochranný vodič není spojený s kovovou částí zařízení (nad 10 Ohmů), ...

Těch 10 Ohmů bude nejspíš hláška MP o překročenní zvoleného rozsahu, ne skutečná hodnota naměřeného odporu. Je to tedy HAUSnumero.
Ta pilka má elektročást u ovl.panelu. Tam by měla být naměřena spojitost PE alespoň na šroubku, apod...Je možné, že to ostatní považuje výrobce za tř.2. / použitá izolace, uložení, apod.. /
Chtělo by to fotku té cívky. Aby to nebyl odrušovací kondík...
Je to dotaz na výrobce.

Peter Lovacký:
Citace: Daniel Ulrich  28.01.2022, 11:31

Dělám revize spotřebičů a měřením pily SCHEPPACH SD 1600 V jsem zjistil, že ochranný vodič není spojený s kovovou částí zařízení (nad 10 Ohmů),   byť je třídy I.

Výrobca si môže I. triedou chrániť len samotnú prívodnú šnúru náradia podľa jednej výrobkovej normy,...a spotrebič  podľa druhej...
Píla či trafo ku notebooku môžu byť konštrukčne kľudne v II. triede, pričom potenciál PE použije výrobca vo výrobku na iný účel, a nie na ochranu pred NDN...(je prívod ku píle odpojiteľný)..?

A že prečo nie je trieda ochrany na spotrebiči 230V jasne vyznačená,..? to je otázka,...a možno aj na ŠOI-ku...

Rozmahel Vladimír:
U té pilky by se dal změřit proud ochranným vodičem, což by mohlo prokázat spojitost PE, ne ovšem předepsanou hodnotu odporu.
 Případně ověřit dotykový proud na neživých částech.

Václav Třetí:
Citace: Rozmahel Vladimír  02.02.2022, 08:17

Těch 10 Ohmů bude nejspíš hláška MP o překročenní zvoleného rozsahu, ne skutečná hodnota naměřeného odporu. Je to tedy HAUSnumero.

Chtělo by to fotku té cívky. Aby to nebyl odrušovací kondík...

To jsem zde napsal hned na začátku (#8),  že by to chtělo změřit jiným MP. Ten by nejspíš ukázal něco úplně jiného, např. OL.

Na takové a podobné součástky tady mám multifunkční tester, který se připojí dvěma nebo třemi vodiči k měřené součástce a na displayi nakreslí zapojení vývodů (třeba transistoru) a ukáže hodnoty. Docela šikovná věc, jen s tyristory a triaky čs. výroby má problém, protože mají moc velké IGT.
 Více info: ESR-T4 ,  www.hezkyden.c z

Tazatel tu byl naposledy 31/1 po obědě, takže to už asi hodil za hlavu. Navíc ani na začátku se zde nevyjádřil k nadhozeným myšlenkám. To je pak těžká práce, bez odezvy se nikam neposuneme.

Pavel Mužík_:
Taky bych to viděl na ten odrušovací kondenzátor. A s tím odporem - může to být chyba měření, nebo špatný spoj. Bez dalších informací jen spekulujeme.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana