Může být cívka v ochranném vodiči?
Václav Třetí:
Větším proudem bych změřil pouze samotnou PE žílu přívodního kabelu mezi zdířkou vidlice a svorkovnicí v zařízení, abych vyloučil vadný kabel a flexovidlici. Scheppach je firma, co má v Německu jenom ředitelství, ručičky, co vyrábějí jsou v Číně, takže se nelze na nic spoléhat.
Zdeněk Mazač:
Citace: Václav Třetí 31.01.2022, 12:27
Větším proudem bych změřil pouze samotnou PE žílu přívodního kabelu mezi zdířkou vidlice a svorkovnicí v zařízení, abych vyloučil vadný kabel a flexovidlici. Scheppach je firma, co má v Německu jenom ředitelství, ručičky, co vyrábějí jsou v Číně, takže se nelze na nic spoléhat.
Určitě pokud by to bylo možné bych ověřil i přechodový odpor spoje PE vodiče na neživou vodivou část a opět 200mA a následně i 10A. Prověřil bych i mechanické provedení spoje.
Jan Franěk:
Osobně bych se nejdříve podíval na samotné zapojení přístroje. Dost možná že tam chybí nějaký propoj, nebo nám to investor a následně i tazatel, interpretovali nepřesně a mi řešíme něco, co ve skutečnosti není k řešení. Pomohla by nějaká fotka, nebo video, z vnitřního zapojení přístroje.
Václav Třetí:
To je také možné, tazatel je zde nový, toto je jeho první dotaz, takže těžko posoudit, jak je zdatný. Ovšem na druhou stranu nejen kutilové, ale i výrobci umí udělat takovou blbost, ještě k tomu dobře kamuflovanou, že si ji nemusí všimnout ani starý mazák.
P.S Skoro mi to připomíná příběh, kdy v autorizovaném servisu vyměnili na motoru mnoho dílů a vůz stále nešlo nastartovat, pak chtěli měnit i motor. Nakonec se zjistilo, že v nádrži není nafta, ale zaseklý měřič na pal. desce ukazoval půl nádrže, jen se nikdo nepřesvědčil!
Jiří Schwarz:
Citace: Zdeněk Mazač 31.01.2022, 12:20
... zkuste změřit proudem 10A ...
To by mě zajímalo co by se naměřilo... pro 10 A a 10 Ohmech je to 100V a tak velké měřicí napětí se nepoužívá
--------
Kdyby byla šance aby se někdo z nás do rozebraného spotřebiče podíval, asi by bylo jasno dříve, než jsme tu napsali všechny ty příspěvky :D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana