Může být cívka v ochranném vodiči?
Daniel Ulrich:
Dělám revize spotřebičů a měřením pily SCHEPPACH SD 1600 V jsem zjistil, že ochranný vodič není spojený s kovovou částí zařízení (nad 10 Ohmů), byť je třídy I. Označil jsem ho jako vadný. Majitel tu pilu rozdělal a zjistil, že je mezi ochranný vodič a kovovou část vložená cívka už do výroby. Předpokládám, že to dobře není. Ale proč to tam výrobce dává? Poradíte mi prosím, jak se k tomu postavit? Je to výrobek, zasahovat do něj přeci nemůžu, abych to předělával.
Oslovit výrobce, proč to tak je?
Jiří Schwarz:
Aby měl ochranný vodič fungovat, musí mít dostatečný průřez (aby se v okamžiku průchodu poruchového proudu nepřerušil)
Neumím si představit co by to muselo být za obrovskou cívku, aby při takovém průřezu vodiče měla odpor větší než 10 Ohmů
Je to opravdu spotřebič s ochranou ve třídě I ?
Není to tam jen jako nějaká ochrana proti statickému náboji, např. aby se piliny "chovaly nějak definovatelně"?
Zjistit jako to zamýšlel výrobce bude nejsprávnější cesta
Peter Munka:
Citace: Jiří Schwarz 28.01.2022, 22:33
Zjistit jako to zamýšlel výrobce bude nejsprávnější cesta
To je Cina, predavana ako "Nemec". Co bol plan pana Wonga, to nezistime.
Jirka Š. Svejkovský:
Podle návodu je uvnitř jakási tyristorová regulace.
Tlumivka mezi vodičem PE a L/N může být jenom kvůli odrušení. Vodič PE pak není instalován kvůli ochranné funkci a spotřebič je ve II třídě.
Známe z notebooků.
Kamil Novák:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 29.01.2022, 10:43
... Vodič PE pak není instalován kvůli ochranné funkci a spotřebič je ve II třídě.
Známe z notebooků.
To by ale ta II.tř. musela být vyznačena na štítku. V dokumentaci nic takového není...
A u těch zdrojů (např. pro NTB), jestliže je přívod 3-žilový, tak jsem snad nikdy neviděl, že by byl označen jako II.tř. :-\
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana