Proč mám na vypínači dva vodiče L?

<< < (2/7) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Na fotce je nasmyčkovaný vypínač. Ne každému to může dávat smysl.

Neměl by se do pravidel přidat jeden bod?

Citace

Nekrmit trolla!

Jaromír Táborský:
A což takhle zjistit zda troll ví, co je to zapojení schodišťových vypínačů?

Petr Liskar:
Citace: Zdenek Hejčl  26.01.2022, 20:39

Jeden bude přívod a druhý vývod pro pokračování k dalšímu vypínači...

Myslím, že se mýlíte. Tazatel píše "V pokoji mám jediný vypínač, jediný světlo". Vyfocený vypínač je přístroj spínače jednopólového, řazení 1, 1So. Druhý vypínač nedává v daném kontextu smysl.
Jo, kdyby jste napsal, že ten odvod je pokračování ke světlu, to by bylo jinší kafe...

Zdeněk Dančák:
Citace: Petr Liskar  26.01.2022, 22:02

Jo, kdyby jste napsal, že ten odvod je pokračování ke světlu, to by bylo jinší kafe...

Může klidně být. Třeba světlo s čidlem, tam je přivedeno živé L ;-) a existuje mnoho dalších vychytávek, kde se vyžaduje živé L

Taky ještě existuje varianta, že vypínač někdo zapojit naopak (prohodil IN/OUT),  tj jeden přívod a ke světlům dva vodiče (jedna část/druhá část),  což je docela běžné. Nicméně podle tří modrých vodičů pod vypínačem je to s největší pravděpodobnos tí jak píše pan Schwarz.

Daniel11T:
 (poklona)  za odpovědi. Jasně, po tom uvědomění si, jak by vypadlo schéma obvodu už je mi to jasný a je to samozřejmě logický :) Nechápu, že mě to nenapadlo dřív.

Mimochodem jak jsem psal, nejsou tam žádný další vypínače, žádný další světlo, žádný "vychytávky",  takže se stoprocentně jedná o pokračování obvodu jednoho jističe k dalšímu vypínači a světlu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana