Lze použít 4 jednotlivé CY10 450/750V jako přívod do bytu?

<< < (2/3) > >>

Václav Sýkora:
Proto jsem zde tento dotaz vznesl, aby mi zkušenější toto řešení jako přívodu do bytu vyvrátili nebo se na tom shodli.  ;)

Zdeněk Dančák:
Citace: Václav Sýkora  26.01.2022, 12:51

....a přihlédl jsem zároveň k připojovacím podmínkám ČEZu a bodu 9.2 - u průřezů do 10mm2 Cu (včetně) vodiči s plnými jádry, jestli to chápu správně.

Ten bod říká jen to, že když použijete průřez 10mm2,  nebo menší, tak se musí jednat o plná jádro = vodič je tvořen jedním tvrdým drátem a nikoliv měkkým lankem atd. Tento bod neříká, že musíte použít alespoň 10mm2

Požadavek na minimálně 10mm2 je stanoven pro vodič PEN z materiálu Cu ať je použit kdekoliv, ačkoliv pro odbočku bod5.3 k elektroměru sám ČEZ distribuce připouští TN-C s průřezem 6mm2,  ale má to nějaké podmínky - délka/jištění.

Za elektroměrem ale můžete přejít na TN-C-S (bod7 + příloha 9) (takže se zbavíte PEN) a dle bodu 10.2 máte přikázáno použít minimálně 6mm2,  tedy 5x6mm2.

Rozvodak:
Stále je tu možnost využít národní vyjímkou pro PEN CY6. Tj. přívod do 15m pro byt elektrizace stupně A - B.

Peter Munka:
Mam platnu revizu na 5 x CYA 10 (3 cierne, modry, zltozeleny) v Kopos rurke d = 32mm (vonkajsi). Od stupacky k elektromeru CY 10, to iste po radove svorky, tam potom prechod na CYA s dutinkami. Zatiahnut lanka 10mm2 nie je ziadny problem, su tam dva ohyby o 90 stupnov.

Václav Třetí:
Správně, CYA (slaněné vodiče) nesmí do elměru, pokud jsou v rozvaděči výstupní svorky, je možné další vedení realisovat slaněnými vodiči nebo kabelem, pouze vývod z elměru k výstupním svorkám se provede z CY.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana