Ake su rizika pospojenia antenneho stoziara s kostrou rozvadzaca v panelaku ?
Jan Franěk:
Citace: Kamil Novák 29.01.2022, 09:31
K čemu by podobné stanovisko bylo dobré? :-\
Taky si s tím marně hlavu lámu. ;)
Zjisti bych skutečný stav, to i za pomoci revizních měření a nechal ochranu upravit tak, abych rizika minimalizoval. Tedy pozval projektanta a nechal ho provést změnu, nebo úpravu dle aktuálních norem 62 305. I když základní principy zůstávají, téměř s jistotou si dovolím tvrdit, že tam bude mnoho "drobností" které celou stávající "ochranu" budou degradovat na nebezpečné dráty na střeše domu.
ALe bude záležet na tom, co se ode mne očekává. Pokud revize, tak provedu revizi, vypíšu problémy a doporučím úpravu, nebo rekonstrukci. Jestli opravdu stojí o řešení, tak jim nabídnu řešení. Třeba v podobě spolupráce s tím projektantem.
Peter Lovacký:
Citace: Kamil Novák 29.01.2022, 09:31
K čemu by podobné stanovisko bylo dobré? :-\
Citace: Jan Franěk 29.01.2022, 10:53
Taky si s tím marně hlavu lámu. ;)
S vami to nemá dokopy nič ;).. a že na čo mi to je, som už písal..
Citace: Peter Lovacký 28.01.2022, 08:07
Napadlo ma to v súvislosti s našou 508čkou, ktorá rieši termíny revízií bleskozvodu už len podľa triedy LPS, a výhodou by bola aj údržba a kontroly podľa 62305ky...
Výstupom takej "reklasifikácie" by malo byť jednoduché konštatovanie, napr. že:
"Pôvodná ochrana podľa 34 1390 v súčasnom prevedení spĺňa požiadavky STN EN 62 305, čl. 4.1, tab. 1"
To by mi celkom stačilo...
Pýtam sa teda len na to, že či to ide,...a kto je prípadne na takú "reklasifikáciu" oprávnený...
Peter Lovacký:
Citace: Peter Lovacký 29.01.2022, 12:03
"čl. 4.1, tab. 1"
Jjjj, ...vlastne presnejšie napr. čl. 5.2, 5.3 tab.2,3...napríklad...
Jan Hájek:
Stran instalací, co se tváří, že odpovídají ČSN 341390 doporučuji:
JSS: O seriálu Jak sestřelit staříka
Podklady ze stejnojmenné přednášky najdete zde:
http://www.kniska.eu/x/file/jak_sestrelit_starika/view
Zatím se mi nestalo, že by nějaký objekt bezezbytku plnil požadavky dle této staré a neplatné normy.
Peter Lovacký:
Citace: Jan Hájek 29.01.2022, 16:06
Zatím se mi nestalo, že by nějaký objekt bezezbytku plnil požadavky dle této staré a neplatné normy.
O tom nepochybujem.. .a podľa môjho tie čo sú dneska na strechách podľa 62305 sú na tom dosť podobne,..keď nie horšie,..no nie o tom som chcel..
Prioritne mi ale ide o stanovenie termínu revízií bleskozvodu podľa našej 508čky, kde sa to dá len pre triedy LPS...
Moja úvaha smeruje k tomu, že keď"stařík" konštrukčne vyhovie kapitole 5 _ (čl. 5.2, 5.3 a 5.4, 5.5, 5.6), tak ho zaradím napr. do LPS IV...
To je celé...a potom by som mohol kontroly, skúšky a revízie "staříkov" oprieť o prílohu E7...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana