Jak správně zapojit FI pro zásuvku 230V z přívodu zásuvky 400V?
Václav Třetí:
to kol. Žabka:
Vzhledem k tomu, že tazatel chce hlavně jednofázovou zásuvku a třífázovou zachovat pro případnou potřebu, připadá mi daleko čistší řešení pomocí zásuvkové skříně, obsahující zásuvky obě spolu se společným chráničem a samostatným jistěním obou zásuvek. Tím zůstává i možnost zachování vyšší hodnoty jistění pro případnou 3F zásuvku 32A. A odpadne potřeba další redukce, tu vidím jako další problematický bod instalace. Cenově vyjde toto řešení zhruba stejně, možná nepatrně levněji. Toto řešení jsem zde už napsal před třemi dny.
Tomáš Žabka:
Máte pravdu, "vlákno" jsem jen v rychlosti skouknul, tak mi to asi ušlo. Každopádně toto už není pro domácího kutila, ale je potřeba, aby to viděl elektrikář a udělalo se to pořádně a bezpečně.
Václav Třetí:
To, že by to měl vidět elektrikář, to jsem napsaal hned na začátku.
Martin Gazda:
(poklona) za odpovědi. Mylím, že toto vlákno můžeme uzavřít. Spojím se s elektrikářem. Použití zásuvky Z1 3f. je opravdu sporadické, řekl bych tak 1x ročně. Použití zásuvky Z2 1f. je spíše pravděpodobněj ší. Sekání trávy, přes léto 1x týdně. Sekačka je originální, plastová, má dvojtou izolaci a přívodní prodlužka se pravidelně kontroluje. Zedníka a sekat do zdi domu kvůli výměně celého rozvaděče R2 neplánuji.
Václav Třetí:
Citace: Martin Gazda 26.01.2022, 20:29
Zedníka a sekat do zdi domu kvůli výměně celého rozvaděče R2 neplánuji.
Potom netuším, jak to chcete udělat, aby byl "rozvaděč R2" a zásuvky v něm bezpečné. Ony se tam obě nejspíš ani nevejdou. Až to vyřešíte, tak se ozvěte a pošlete fotografii, jak se to povedlo.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana