Čím na hlavním přívodu nahradit starý 22A jistič?
František Šohajda:
Asi pán elektromontér amatér... :o
Při výměně hl. jističe jsou závazné nějaké pokyny....(Kromě Vyhl.50!)
Je plombovaný , tak je zanesen v archivu distribuce!!
Pán píše o chrániči a má tam jistič?? J7K50 byl vždy jistič! (dance)
Miroslav Minařík:
Citace: František Šohajda 15.01.2022, 15:56
Pán píše o chrániči a má tam jistič?? J7K50 byl vždy jistič! (dance)
V kterém místě to píše?
Jiří_Hrubý:
Citace: Zdenek alias milajda 14.01.2022, 20:32
Předělávám starý rozvod el. v domu ale narazil jsem na problém :-[
Na hlavním přívodu je starý 22A jistič, proto jsem se chtěl zeptat, chci (tedy musím) dát 3f chránič, jenže jsem nikde nenašel B20A chránič, vždy buď B16A a nebo B25A - nevíte co s tím, aby mě revizák nevyhodil?
Začněte tím, že necháte vyměnit celý elektroměrový rozvaděč.
Samotná úprava desky pro nový jistič není v případě zamýšlené rekonstrukce šťastným řešením.
Dále jak již uvádí kol. Václav Třetí, máte tam ve skutečnosti šestnáctku a to může být v případě např. tepelka či domácí dílny problém a při snaze o navýšení budete stejně muset tu desku vyhodit.
555:
Je chválihodné, že chcete předělat vámi vyfocenou elektroinstala ci, ale jistič u elektroměru je nutné přenechat elekrikáři (norm)
Citace: Miroš Jan 15.01.2022, 13:58
To jako že chceš vyměnit ten jistič před elektroměrem, bez souhlasného stanoviska ČEZu?
Pokud nemáš v ruce souhlasné stanovisko, tak do toho nešťourej.
:)
Správně jste hledal v místě kde má být jeho hodnota, ale ve vašem případě došlo k tomu, že to někdo přelepil nějakým evidenčním číslem. >:( (zle)
Spíše bych se tedy podíval jakou hodnotu jističe máte na účtu za elektřinu.(pokud máte nějakou dnes exotičtější hodnotu tak zkušený elektrikář bude vědět jestli se na trhu nachází daná hodnota a od kterého výrobce)
Pozvěte si elektrikáře,ten vám pomůže zjistit případné další problémy.
Otvor ve zdi je dle mne dostatečný, aby se tam po vyjmutí stávajícího(veškeré dřevěné dílce) vedle sebe vešli dva rozvaděče(jeden na elektroměr a druhý na nahradu za zde se nacházející zbytek, jestli dáte dva nejmenší možné a zbytek dozazdíte nebo využijete otvor co nejvíce je na vás.Na trhu je z čeho vybírat). ;)
Rozhodně vaše obava- o to co by se stalo po výměně hlavního jističe -ohledně revizáka je, až ta poslední.
V prvé řadě by totiž bylo nutné řešit problémy vzniklé zásahem do zaplombované části elektroinstala ce bez příslušného oprávnění.
Václav Třetí:
Citace: 555 16.01.2022, 00:26
Správně jste hledal v místě kde má být jeho hodnota, ale ve vašem případě došlo k tomu, že to někdo přelepil nějakým evidenčním číslem.
Nikdo nic nepřelepil! Podáváte zavádějící informace.
Štítek je originální. Tento způsob značení jističů používalo na konci 80. a začátku 90. let více výrobců našich i zahraničních.
Převodní tabulka je zde:
č. 9 = 6A
č.15 = 10A
č.22 = 16A
č.28 = 20A
č.35 = 25A
Též charakteristik a byla značena jinak. Zhruba odpovídá následující převod:
U - B
L - C
M - D
Pokud se ER nenachází na veřejně přístupném místě, bude ho tam třeba při změně sazby nebo hodnoty hl. jističe přemístit, takže úvahy co se kam vejde jsou zbytečné.
"Exotické" proudové hodnoty jističů se ve smlouvách obvykle nenacházejí. Ve výročním vyúčtování za elektřinu je vždy uvedeno u stálých měsíčních platů za jakou hodnotu se platí. Tuto hodnotu lze použít při výměně jističe za nový při opravě.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana