Čím na hlavním přívodu nahradit starý 22A jistič?

<< < (3/5) > >>

Peter Lovacký:
Citace: Václav Třetí  16.01.2022, 08:22

Převodní tabulka je zde:

č. 9  =    6A
    č.15  =  10A
    č.22  =  16A
    č.28  =  20A
    č.35  =  25A

Též charakteristik a byla značena jinak. Zhruba odpovídá následující převod:

U  - B
         L  - C
        M  - D

Super, mal som to len čiastočne... :)

Josef Nosek:
Domnívám se že přibližný převod charaktaristik byl L-B,  U-C.

Jiří_Hrubý:
J7K 50 s číslem označujícím krajní proud a tím U za ním, byly určeny pro jištění vedení.
Druhá běžná verze motoráky a pak již málo vídané atypycké spoušťové charky.

Jiří_Hrubý:
Ještě doplním, že L se používalo až za éry LSF, kde skutečně bylo pro charakteristik u vedení. U pro zařízení s rázy, ale obě vypínaly při 1,3-1,5 In. K a M jsou motoráky.

Václav Třetí:
Ty charakteristik y sedí jen zčásti, jak jsem již napsal, pro přesné porovnání je třeba se podívat na grafy charakteristik .

U J7K50 se L nepoužívalo, tam bývalo jen U a M, u starších provedení  a u J1K70 bývalo označené pouze M a uvedena byla běžná proudová hodnota, pokud byl jistič s charakteristik ou vedení, nebylo použito písmenko žádné. Motorové charakteristik y jističe mívaly také netypické hodnoty a pro porovnání štítky vypadaly např. takto:

M 24,7A~     25A~

Písmenka U, L a M se začala používat již v 80. létech také u jističů IJ a IT z Krompach (nepovedené bílé provedení nahrazující IJV, ITV a ITM)

Když už jsem narazil na jističe ITV a ITM a jejich jednofázová provedení, tak tam byly charakteristik y dány tímto označením a ve štítku s proudovou hodnotou bývalo písmenko V nebo M v kroužku.

Jističe LSF byly licenční rakouské jističe Neptun. Také první jističe F&G (nyní Eaton),  které jsem používal již asi v roce 1992 mívaly označené char. U, L a M.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana