Jakými svorkami prodloužit hliníkový vodič 6mm2?
Fuk Tomáš:
Citace: Zdeněk Dančák 07.01.2022, 23:49
nebo se jen výrobci nechtělo certifikovat svorku
To myslím je velmi vážný argument. Trh pro svorky na Al (domácnostních průřezů) je malý a stále se zmenšující, výrobce má zájem podporovat spíše rekonstrukce než udržování chátrajících veteránů, certifikace něco stojí, tak se dá rozumět tomu, že v této oblasti udělá jen nezbytné minimum.
Antonín Kohoutek:
Mě pákové wago 221 s prý orig pastou na hliníku se roztavily, ten kov uhořel.
Pasta asi vytekla nebo nevím, bylo to v kuchyni u sporáku a dal jsem tam čokoládu.
Jan Franěk:
Citace: Antonín Kohoutek 10.01.2022, 23:47
Mě pákové wago 221 s prý orig pastou na hliníku se roztavily, ten kov uhořel.
A o jakém průřezu byl ten AL vodič? Nevěřím že 2,5mm, který do této svorky patří, ale předpokládám že šlo o 4mm, jak se to u sporáků používalo. Pak jde o jednoznačně o chybu montéra.
----- a dal jsem tam čokoládu.
V každém diskusním vláknu na toto téma, se jasně a mnohokrát píše, že nynější čokolády bez mosazného (nebo jiného) plíšku nejsou na AL vodiče vhodné. (norm) (norm) (norm)
A o tom celé toto vlákno vlastně je :D :D :D :D :D
Antonín Kohoutek:
Ty AL dráty těžko odhadovat co je to za průřez a 4mm by měl mít lepší styk než 2,5mm ne? Link - ze kterého vycházíte? To jsem netušil že by na tom nějak záleželo a teď už ani nevím zda to nebyla ta větší 6mm Wago
Ano, plíšek tam možná byl (dnes už se neprodávají). Anebo plíšek do těch 4- 6mm vystřihnout.
Zdeněk Dančák:
Citace: Jiří Kantner 06.01.2022, 11:38
...
Možná je to pro mnohé novina ale u žádné z páčkových klecových svorek wago řady 221 není povoleno použití Al vodiče....
Mě pákové wago 221 s prý orig pastou na hliníku se roztavily, ten kov uhořel....
Citace: Jan Franěk 11.01.2022, 06:04
A o jakém průřezu byl ten AL vodič? Nevěřím že 2,5mm, který do této svorky patří,...
Asi jste přehlídl, že se jedná o typ 221.
Nicméně důvod, že není certifikovaná pro AL je možná opravdu v tom, že jej technicky nezvládne.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana