Jak seznamujete své odběratele s předávanou instalací vy?
Milan Hudec:
Souhlas.
Peter Lovacký:
Jak by asi mala vyzerať poctivá odovzdávka?, ..
Čo sú to presnejšie tie minimálne požiadavky na odovzdanú dokumentáciu?, ..napr. pre RD..?
Ono naozaj nestačí len dajaký stupeň PD a revízka,..no a v lepšom prípade tak max. dokumentácia od rozvádzača..
Šak ktorý elektrikár keď nakúpi a nainštaluje elektromateriá l, tiež založí zákazníkovi do šanónu ku PD aj všetky návody od výrobkov z balenia?.. a nehodí ich všetky rovno do koša? ?..
Alebo dokonca doloží aj vyhlásenia o zhode od jednotlivých výrobcov elektromateriá lov..? ?
A čo vystavenie záruky na správnu montáž? ?
Ono to klasické oboznámenie (poučenie) laika s obsluhou podľa vyhlášky jak sa robí na pracovisku pre EI a EZ,.. pre domácnosti neexistuje,..
No odovzdávaco-preberací protokol dokumentácie a návodov by tiež mal byť v šanóne..
Podľa môjho aj takáto činnosť je za podpisom dodávateľa vo východiskovej revízke..
No a ekonomické doklady jak faktúry, bločky, objednávky či zmluvy podľa môjho vôbec nie sú pre technickú dokumentáciu EI dôležité..
František Šohajda:
Asi 2x v životě jsem viděl návod na používání nové instalace a návod na používání rozvaděče!!
To byla solidní elektro firma, co to dodala v "papírech" pro revizi!! (dance)
Papírová forma, nevím zda to ústně předávali majiteli?
Milan Kaucký:
Když jsem ještě dělal kompletní elektroinstala ce, tak jsem kromě revizní zprávy předával i písemně Poučení o správném a bezpečném užívání elektrické instalace. Děleno na 2 části.
Část "A" začínala to adresou, seznamem místností a základními elektrickými parametry. Pak následoval soupis obvodů s uvedením maximálního příkonu, místností včetně počtu vývodů, případně konkrétního určení vývodu.
Část "B" uváděla povinnosti provozovatele, případně uživatele. Co smí sám, co musí zadat odborně způsobilé osobě, atd.
A na konci následovaly údaje o zhotoviteli a odběrateli včetně datumu předání a podpisů.
Je pravda, že nikde jsem se s něčím podobným nesetkal. Ale protože mám v příbuzenstvu soudce (sestřenice a její manžel), tak na právní "bezpečnost" dost dbám ...
Miroš Jan:
Milane, mám stejnou zkušenost. :)
Smutné je na tom to, že ze 100 instalací, pouze tak v 5 ti případech jsem viděl. Manuál s návodem, jak bezpečně obsluhovat tu elektroinstala ci.
Co já jsem se s kolegou řešil těch problémů, minimálně 50 do roka. >:(
Nojo no, bylo to levný. (zle)
Teď už mě to ani nezajímá. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana