V jakém dokumentu je vyžadováno třídění závad při revizích na C1, C2, C3?

<< < (21/24) > >>

František Šohajda:
Citace

Z pohledu zákona se totiž výše popsaná povinnost týká celé el. instalace připojované k DS.

Ano souhlasím,ale není nikde v zákoně že musí být prav. revize v RD?
Výjimka je u elměráků,jak jsem psal...bez VRZ (MRZ) vám neosadí elměr!! (poklona)
Naopak třeba u komínů,spalovacích zařízení,dnes i u kanalizace už zákon je!

Citace

Přesto že je to těžko vymahatelné, v mimořádných případech, kdy je nebezpečný stav elektroinstala ce evidentní, může distributor přistoupit k omezení dodávky, do doby, než odběratel předloží revizní zprávu s kladným závěrem, například.

Ano, však jsem to psal? distribuce má právo jen u elměráku, dál ne!Kdyby to tak bylo podle zákona,
tak by distributor vždy požadovali při úpravě elměráku vždy celou revizi RD!

Milan Hudec:
Citace: Rudolf Šála  03.04.2026, 08:50

Výborně, takže dle NV 190/2022Sb. § 6 se montáž provede podle projektu a zákazník obdrží dokumentaci, VV a výchozí revizi od montážní organizace.

To je v pořádku, tj.instalace na kterou prijdete je již VTZ, vy ji doplníte....,  takže projekt atd.,  vše v pořádku.
Nicméně, když si na vlastním RD namontuji třebas FVE, tak mě může být nějaké VTZ či UTZ či báňský úřad u zadele.

Rudolf Šála:
Citace: František Šohajda  03.04.2026, 15:23

Ano souhlasím,ale není nikde v zákoně že musí být prav. revize v RD?
Výjimka je u elměráků,jak jsem psal...bez VRZ (MRZ) vám neosadí elměr!! (poklona)
Naopak třeba u komínů,spalovacích zařízení,dnes i u kanalizace už zákon je!

Ano, však jsem to psal? distribuce má právo jen u elměráku, dál ne!Kdyby to tak bylo podle zákona,
tak by distributor vždy požadovali při úpravě elměráku vždy celou revizi RD!

Pravidelné revize lze jen doporučit. Výchozí před uvedením do provozu, nebo po rekonstrukci. Mimořádné po záplavě, požáru, úderu blesku nebo na přání zákazníka.

Asi by bylo dobré si ujasnit co je odběrné místo, předávací místo a odběrné elektrické zařízení.  O0

Odběrným elektrickým zařízením odběratele (dále jen „odběrné zařízení“) je veškeré elektrické zařízení odběratele sloužící pro konečnou spotřebu elektřiny připojené k distribuční soustavě buď přímo, přímým vedením, elektrickou přípojkou nebo prostřednictví m společné domovní instalace

Citace: Milan Hudec  03.04.2026, 16:57

Nicméně, když si na vlastním RD namontuji třebas FVE, tak mě může být nějaké VTZ či UTZ či báňský úřad u zadele.

Pokud si doma namontujete sám na vlastní pěst ostrovní FVE, budiž vám to přáno. Litovat této hlouposti budete, až zjistíte že ostrovní režim má spoustu omezení a že na připojení do vnitřní instalace paralelně s DS, bude potřeba zpětně vše udělat řádně, s projektem, revizí a úpravou OM.  (dance)

Další věci co podobní kutilové neuvažují, je nutná úprava vnější a vnitřní ochrany před bleskem a přepětím.

Pak se vysněné úspory rozplynou, ještě budete rád že to někdo bude chtít legalizovat.  (box)

Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec  03.04.2026, 16:57

To je v pořádku, tj.instalace na kterou prijdete je již VTZ, vy ji doplníte....,   takže projekt atd.,   vše v pořádku.

To vypadá jako provokace, nebo antisystémový kverulant.

Ano, podle pohledu - Můj dům můj hrad - máš samozřejmě pravdu. To je to Á, ale také by mělo být řečeno Bé, tedy že i tak jde o VTZ a odpovědnost za něj je plně na provozovateli. Tedy včetně všech důsledků když mu dům shoří, nebo když dojde k nějakému úrazu el. proudem.
Pokud si to postavím sám, "nepřenesu" žádnou část odpovědnosti na montážní firmu či RT, ale nesu sám plnou odpovědnost.

Milan Hudec:
Souhlasím, je věc každého, zdali přenese odpovědnost a v jakém měřítku.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana