Vilém Gracias

|
 |
« kdy: 20.12.2021, 08:17 » |
|
IDEAL útočí místo tradičními ořechy, tak páčkovými svorkami Spojování vodičů je jádrem činnosti elektrotechnik a. Na kvalitním spoji závisí funkce finálního celku. Toto jsou fakta platná po celé planetě Zemi, přesto však se ke spojování vodičů v různých koutech zeměkoule používají různé způsoby. Globalizace a digitalizace však zvyky jako železné košile pomalu rozpouští jako kyselina a nové generace elektrikářů na spojování vodičů pohlíží jinými požadavky. Česko si hoví s věnečky, Evropa s Wagosvorkami, Amerika s ořechy IDEAL. Ale jak dlouho? Nevytlačí bezšroubové technologie kromě šroubových spojů také stáčecí konektory? Zdroj: zde... Kterým dvěma technologiím dáte šanci přežít vy? Hlasujte v minianketě!
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 20.12.2021, 10:42 » |
|
Těžká otázka  Nejprve je potřeba si uvědomit, že naše kotlina není celý svět Sám mám pár stáčecích konektorů běžně ve své výbavě. Nicméně jejich většímu nasazení z mé strany brání fakt, že nejsou běžně skladem na VO. Tedy mi občas dojdou a než je opět dokoupím, trvá to celkem dlouho. Hojně jsem je využíval na spojování pevných a laněných vodičů, nejčastěji u žaluzií. Řekněme že pro úspěch jejich nasazení jsou důležité dvě skutečnosti. Cena, kdy nesmí být extra drahé, ale nemusí být ani nejlevnější a pak hlavně ta dostupnost na VO. Jestli jsou VO naučení na jeden druh konektoru a ten se dobře ( a sám) prodává, půjde ta změna velmi pomalu. Lze předpokládat, že za velkou louží to bude obdobné. Ale nikdy jsem tam nebyl, tak jen hádám.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník

váš elektrikář a revizní technik
|
 |
« Odpověď #9 kdy: 23.12.2021, 19:50 » |
|
Z přiloženého videa vyplývá, že firma vyrábějící stáčecí konektory, reaguje na konkurenční "Wago" svorky a svou pozici na trhu brání tak, že připravili klecové svorky podobné konstrukce. Tedy to vše nasvědčuje tomu, že klecové svorky pomalu ale jistě ty stáčecí v USA vytlačují. Nejde o ověřenou zprávu ale o pouhou dedukci, tedy domněnku 
|
|
|
Zaznamenáno
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|