Dáte tip na aplikaci pro poznámky a odkazy souvisejících dokumentů?

<< < (2/5) > >>

Jiří_Hrubý:
Citace: Jaromír Táborský  18.12.2021, 16:58

Samozřejmě by to mělo být napříč platformami. Editovat u stolu i v terénu ...

Tak přesně takhle funguje Bear Pro.
Jen jsem prostě moc konzerva a raději než šmrdlat displej listuju v poznámkách a v diáři a po skončení ročního předplatného jsem to neprodloužil. Možná ještě časem dospěju...

Filip Horáček:
Citace: Jiří_Hrubý  18.12.2021, 19:21

Tak přesně takhle funguje Bear Pro.
Jen jsem prostě moc konzerva a raději než šmrdlat displej listuju v poznámkách a v diáři a po skončení ročního předplatného jsem to neprodloužil. Možná ještě časem dospěju...

Koukám, že je to jen pro ...
Citace

Markdown Notes for iPhone, iPad, and Mac

You can create notes, add tags and attachments, and export to a variety of formats.
Bear Pro offers advanced features including sync between all your devices, over a dozen beautiful themes, and more powerful export options. All this, and future Pro features, can be unlocked with a single in-app subscription that covers all your devices.

The Bear Pro subscription has two options:
    $1.49 monthly, which offers a one week free trial
    $14.99 annually, which has a one month free trial

To by mi asi nevadilo i když bych to rád editoval na pc. Těch aplikací naštěstí je více.
Koukněte na tento článek.
Sice autor zmiňuje Room Research ale jinak je Zettelkasten vhodný i pro poznámky k ČSN atd. :-)
https://sazovsky.roam.garden/Chytre-poznamky-metodou-zettelkasten-v-aplikaci-Roam-Research

RR je cena podstatně jinde, než za Bear Pro. Teď zkouším jinou appku. Ale to nás bude určitě i zde víc!

Miroslav Minařík:

Napsal jsem Ježuchovi o teorii,  tak můj komentář až mezi svátky. Appky už testuji déle ale bez souvislostí to je jak vybírat nářadí ještě před tím, než zjistím na jakou zakázku pojedu.

Jan Yossarian:
Citace: Miroslav Minařík  19.12.2021, 09:34

Napsal jsem Ježuchovi o teorii,   tak můj komentář až mezi svátky. Appky už testuji déle ale bez souvislostí to je jak vybírat nářadí ještě před tím, než zjistím na jakou zakázku pojedu.

Co ten Ježíšek? Trochu jsem gůgloval ato by mohlo být celkem zajímavé i na poznámky z čsn. Tedy pokud bych to mohl mít i v kapse neustále sebou. ČSN online je super ale asi nepotřebuji mít vše před sebou ale jen vybrané pasáže. To by taky šlo?

Miroslav Minařík:
Citace: Jan Yossarian  26.12.2021, 08:34

Co ten Ježíšek?

Už jsem se k tomu částečně prokousal. Znáte to přísloví "kdo čím zachází, tím schází (chyběti, nedostávati se)". Celý rok ležím v textech a teď další hromada ke čtení. Ale k tématu.

Už ani nevím kdy přesně, někdy před létem mě Tomáš Baránek (Melvil.cz) přidal do jedné diskusní skupiny Zettelkasten. Název hnusný, metoda skvělá. Tedy pro každého, kdo se přebírá neustálými informacemi a poznámky jsou pro něj zlatem. Pro všechny ostatní, kterým stačí cizí destiláty, jde pouze o další zbytečnost.

Jde o metodu! Nikoliv popis konkrétní aplikace. Samozřejmě existuje aplikací dost, ale nejde o to, mít o další ikonku na ploše mobilu navíc, nýbrž osvojit si nástroj který v něčem pomůže. Připodobnil bych to k aplikaci pro správu akivit GTD, kdy v roce 2008, taktéž Melvil.cz, vydal knihu přeloženou Petrem Márou. Rovněž šlo o popis metody. Metody, kterou sám dodnes již nějak zcela bezděčně používám a nedovedu si představit, jak jsem to vše před tím bez ní "slepoval". :-)

Můj příběh k této metodě určitě přesahuje kapacitu diskusního příspěvku. Filozofii Zettelkasten jsem načetl ještě před vydáním níže uvedené publikace, tak musím český překlad ještě dočíst. :-) Když by o to byl zájem, raději napíšu samostatný článek. Nepochybuji o tom, že se tato metoda hodí i elektrotechnik oví který se učí z knih, norem nebo třeba i z těchto diskusí. Každý si dělá své poznámky.
Metodu, která přidá takovým poznámkám forsáž, popisuje kniha Jak si dělat chytré poznámky.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana