Dáte tip na aplikaci pro poznámky a odkazy souvisejících dokumentů?

<< < (5/5)

Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec  03.01.2022, 09:56

Propiska, psací stroj, PC, jsou pořád obdobné nástroje, jejichž prostřednictví m získávají uživatelé dlouhodobě obdobné množství chleba.
Převratné bude např. digitální zpracování myšlenky člověka.

Nechápu  :-\ :-\

Co to má společného s tématem? Dotaz se jasně týká aplikace, tedy konkrétní potřeby konkrétního tazatele. Nejde o nějakou vizi, ale praktické využití již dnes. Pokud by šlo o vize, tak fantazie začne pracovat na plno a může vymyslet kde co.

Přijde mi jako by jsi chtěl přejít od koně rovnou k letům do vesmíru a vynechal by jsi parní stroje a spalovací motory, protože to není z tvého pohledu potřeba, když koněm taky zoráš a dovezeš seno. Ale co sedlák, nebo družstvo, kteří potřebují vozit seno a orat už teď a to co nejefetivněji?

Jan Yossarian:
Citace: Milan Hudec  03.01.2022, 09:56

Propiska, psací stroj, PC, jsou pořád obdobné nástroje, jejichž prostřednictví m získávají uživatelé dlouhodobě obdobné množství chleba.

Pane Hudče, tak tedy nevím, zda vůbec tušíte o čem je zde řeč. A vlastně netuším, zda vás to téma zajímá. Stačí chvíli gůglovat a přijdete a to, že zmiňovaný Zettelkasten vymyslel člověk s papírovými lístky a šuplíkové kartotéce. Dnešní digitální nástroje to povýšili na podstatně vyšší level. Proto se ptám, zda tedy není to, co zmiňujete přesně ono?Citace: Milan Hudec  03.01.2022, 09:56

Převratné bude např. digitální zpracování myšlenky člověka.

Jsem přesvědčen, že abstraktního myšlení máte dost, ostatně je to v historii prokazatelné. Pak jen abyste tušil o čem je téma.  (norm)

Milan Hudec:
Lovec namísto věnování se lovu, tak dlouho zdokonaloval svůj oštěp, až umřel hlady.
Už nevím jaký příměr použít.

Jan Yossarian:
Citace: Milan Hudec  03.01.2022, 13:40

Lovec namísto věnování se lovu, tak dlouho zdokonaloval svůj oštěp, až umřel hlady.
Už nevím jaký příměr použít.

Pokud nebyl lovec mentálně v pořádku nebo si něčeho zobnul, všechno je možné. Já naopak znám lovce kteří budou klidně vrtat totálně tupým vrtákem. Otvor se neobjevuje, vrták ztupeně kvílí a lovec to zdůvodňuje tím, že nemá čas.

Ovšem to, o čem je zde řeč není o oštěpu nebo vrtáku. Pokud je zásadní zbraní revizáka technická informace, pak u některých pak platí jiné rčení!
Citace

Byl jeden mnich, měl hodně knih a nevěděl co je v nich".
Přeloženo: "Byl jeden revizák co si nakopíroval hromady norem a když stál u revize tak si vzpomínal, že v některé z hromad o tom nějaká norma psala".
Tak o tom, jak tu hromadu mít a něco v ní hned najít je ta věc o které je tu řeč. A z tohoto úhlu pohledu mi to připadá víc jak praktické. Naučit se nějakou metodu může být pro někoho možná horší, než očkování proti tetanu, neštovicím, spalničkám, chřipce, záškrtu a covidu dohromady.
Myslím, že pokud by to někdo aplikoval na informace k revizím, tak to bude víc žádaný, než DPI.   

Tuším, že to bylo toto video, kde mi to otevřelo obzor. Samozřejmě jde o jednu z mnoha alternativ ale pro ukázku principu to stačí, ne?

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana