Je možné umístění deonu v panelákovém rozvaděči na přívodu?

<< < (3/5) > >>

Miroš Jan:
TO : Miroslav Vorel
Jestli jsem to správně pochopil, tak funkce TOTAL STOP, tam prostě nebyla vůbec. Proč ji tam vlastně doplňujete?

Připojovací podmínky ČEZu, se týkají nových odběrných míst, a v některých případech, při rekonstrukci elektroměrovýc h rozvaděčů a výměnu kabelu ve funkci HDV, pro napájení jednotlivých elektroměrovýc h rozvaděčů. Toto je ten důvod pro doplnění deionu ve funkci TOTAL STOP?

Miroslav Vorel:
Citace: Jiří_Hrubý  09.12.2021, 18:53

Se zeptám ještě jinak. Ty ER jsou z výroby provedeny tak, že se počítalo s umístěním deionu pro totalstop? Nebo je tam přidán nad rámec výrobcem ověřeného provedení?
Pokud je tam navíc, je to zásah do rozvaděče v rozporu s návrhem a otypováním od výrobce. Pak by měl  RT pravdu.
Pokud je rozvaděč proveden tak, že je tam výrobcem stanoveno umístění totalstopu a toto je schváleno i distributorem a veškerý problém je s hodnotou spouště, kterou někdo interpretuje jako předřazené jištění, limitující Imax rozvaděče, pak je řešením dotyčného jedince vyměnit.

Bohužel při původní certifikaci těchto rozvaděčů tam v EZÚ deon pro Total stop  nebyl.  Pokud je to nepřekonatelný problém, pak to je tedy požadavek zákazníka nad rámec možností výrobce rozvaděče.  Ovšem netušil jsem ,  že je to takový velmi striktní problém! Tak to vypadá, že se na tu praxi již mám čas vykašlat jakožto skoro čerstvý důchodce. Domníval jsem se zřejmě mylně, že ztrátový výkon 54W deonu při max. zátěži  je irelevantní. Nechápu vůbec, proč se v tom RT šťourá. In rozvaděče je stále stejný a je zachován, je limitován vstupními jističi před elměry. Takže chcete mě říci, že je opravdu nepřekonatelný problém (v čem spočívá co se týče provozuschopno sti a bezpečnosti??-zdůvodnění ) umístění do série se stoupací svorkovnicí tohoto deonu pro případné vypnutí stoupačky? Nějak to technicky moc nepobírám, abych se přiznal. Díky za názor. To by jako výrobce rozvaděčů nemohl vyrobit téměř vůbec nic, jelikož obecně - každý rozvaděč je zcela jiný! Tedy vycházím z minulého působiště mé praxe v ETZ Bystřany ,  kde se vyrábělo mnoho skř. rozvaděčů a každý měl zcela odlišnou náplň. Pouze byly samozřejmě dodrženy určité limity In a Idyn. +oteplení sběrnic atpod. Nějak mi to prosím vysvětlete.  (poklona) .

Miroslav Vorel:
Citace: Jiří_Hrubý  09.12.2021, 18:53

Se zeptám ještě jinak. Ty ER jsou z výroby provedeny tak, že se počítalo s umístěním deionu pro totalstop? Nebo je tam přidán nad rámec výrobcem ověřeného provedení?
Pokud je tam navíc, je to zásah do rozvaděče v rozporu s návrhem a otypováním od výrobce. Pak by měl  RT pravdu.
Pokud je rozvaděč proveden tak, že je tam výrobcem stanoveno umístění totalstopu a toto je schváleno i distributorem a veškerý problém je s hodnotou spouště, kterou někdo interpretuje jako předřazené jištění, limitující Imax rozvaděče, pak je řešením dotyčného jedince vyměnit.

Ještě dodávám, že rozvaděč není nějaká bedna od jiného výrobce, ale je to certifikovaná skříň v EZU ,  tedy bez toho deonu, kdy ten samý výrobce má objednávku zkompletovat rozvaděče pro celý vchod domu a v tom spodním je ten" ošklivý" deon jaksi navíc  na požadavek zákazníka..... Schéma RZ na to mají, není to tedy něco vysloveně v rozporu s PP.

Jiří_Hrubý:
Vy v podstatě potřebujete, aby vám výrobce rozvaděče dodal dokumentaci k rozvaděči, ve které bude vypínač totalstopu.
PP jasně hovoří o povolení od distributora s umístěním takového zařízení v neměřeném HDV.
Provozovatel rozvaděče i RT potřebují dokumentaci skutečného provedení a pokud tam dáte deion navíc, může se v krajním případě stát, že až vyhoří stoupačka, svede se to na něj, ač za to technicky nebude moct, jen proto, že nebyl v dokumentaci.
Z praktického hlediska je totalstop užitečné zařízení, jen musí být papírově podložen.

Sice dokážu pochopit frustraci z toho, jak tak  jednoduchou věc znepříjemní legislativa, ale bohužel, taková je doba a vzdorovat tomu dost dobře nelze.

Miroslav Vorel:
Citace: Jiří_Hrubý  11.12.2021, 11:09

Vy v podstatě potřebujete, aby vám výrobce rozvaděče dodal dokumentaci k rozvaděči, ve které bude vypínač totalstopu.
PP jasně hovoří o povolení od distributora s umístěním takového zařízení v neměřeném HDV.
Provozovatel rozvaděče i RT potřebují dokumentaci skutečného provedení a pokud tam dáte deion navíc, může se v krajním případě stát, že až vyhoří stoupačka, svede se to na něj, ač za to technicky nebude moct, jen proto, že nebyl v dokumentaci.
Z praktického hlediska je totalstop užitečné zařízení, jen musí být papírově podložen.

Sice dokážu pochopit frustraci z toho, jak tak  jednoduchou věc znepříjemní legislativa, ale bohužel, taková je doba a vzdorovat tomu dost dobře nelze.

Díky za váš názor na věc. Jen tak mimochodem, výrobce rozvaděče je firma ,  kde brigádně občas právě působím a jelikož mimo mne nikdo jiný se elektrooborem tam nezabývá, komunikoval jsem tuto záležitost ohledně objednávky výroby rozvaděče se zákazníkem já.  Toť na vysvětlenou.  Pokud by se jednalo o zanesení do schématu skříně, asi by to nebyl problém.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana