Kterým okamžikem se z elektromateriálu stává VTZ?
Jan Nova॔k:
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb.
Samotný elektroinstala ční materiál, pokud je mi známo, není VTZ.
Od jakého okamžiku se z kopy součástek stává VTZ, na kterém smí pracovat pouze kvalifikovaná osoba?
Zaházením kabelu do omítky, připojením jednoho konce do zásuvky, připojením druhého konce do rozvodnice bez napětí, připojením rozvodnice na napětí, vystavením výchozí revizní zprávy, ...?
Miroš Jan:
Uvedením elektrického zařízení do provozu. ;)
Jan Kelbich:
Citace: Miroš Jan 06.12.2021, 15:07
Uvedením elektrického zařízení do provozu. ;)
To je jistě zajímavá myšlenka a něco na tom bude. Ale na druhou stranu mi pak z toho vychází tento nesprávný závěr: Mám za to, že výchozí revize se provádí před uvedením do provozu, ale to by pak výchozí revizi mohl provádět asi kdokoliv.
Peter Lovacký:
Citace: Jan Kelbich 06.12.2021, 16:00
Ale na druhou stranu mi pak z toho vychází tento nesprávný závěr: Mám za to, že výchozí revize se provádí před uvedením do provozu, ale to by pak výchozí revizi mohl provádět asi kdokoliv.
Ani nie...ktokoľve k totiž nemôže pripojiť bezpečný "elektromateriá l" na nebezpečný potenciál...
Jan Franěk:
Tak proč návody výrobců, světel, sporáků, ....., včetně zásuvek a vypínačů, obsahují jasné upozornění, že připojit je smí pouze elektrikář. Neřeší se nic s napětím, revizemi, ..... a podobně.
(norm) (norm) (norm)
U kabelů nebo instalačních krabic jsem nic takového prozatím nečetl.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana