Jak může nízké napětí, např. nabíječka mobilu, ohrozit zdraví člověka?

<< < (3/5) > >>

Jan Franěk:
Citace: Patrik Chrz  08.12.2021, 21:08

Ale pokud by byl použit bezpečný (klasické trafo) zdroj, který zaručí, že napětí z něj nepřekročí bezpečnou hranici (třeba těch 20 V),   tak se nemůže nic stát, je to správně?

Ne, není. Máme bezpečné napětí a ještě je potřeba "zajistit" bezpečný proud. Viz mnohokrát citované proudy a reakce těla (citlivost) na jejich velikost. Mokrá kůže a další vlivy v koupelně, všechna rizika a vnímání těchto proudů ještě zvyšuje.

Nehledě na to, co už popsal kolega. Například vlhkost, která může být i vzdušná z příliš horké vody ve vaně, dokáže změnit bezpečné zařízení v silně rizikové až nebezpečné. Na to nejsou běžné nabíječky stavěné, protože jsou určeny k využití v běžném prostředí.

Citace: Václav Třetí  07.12.2021, 15:14

Rozumný člověk nenosí mobil do vany, natož připojený na síťový zdroj!

Jediné správné řešení  (norm)

Peter Lovacký:
I keď to síce v 701-ke nie je priamo napísané, tak som presvedčený, že všetky spotrebiče držané v ruke sú v zónach 0 a 1 zakázané...aj podľa normy..

Vychádzam z čl. 701.55...že keď dačo nie je normou dovolené, tak to nie je normou ani nijak ošetrené...

Antonín Kohoutek:
Patriku, budeš si muset koupit do vany Powerbanku a napájet ten tablet z Powerbanky.

Já jsem sice také napájel tablet ve vaně, ale nepadal mi do vany a nabíječku jedině originální a také proudový chránič. I tak to bylo mírné riziko, ale co není…

Ps: ty 1 usd nekvalitní nabíječky jsou k nalezení nejen na danykových stránkách nebo na jeho kanále Diode Gone Wild. To je fakt životu nebezpečné, kupovat na eBay tyhle nabíječky.

Václav Třetí:
Citace: Antonín Kohoutek  09.12.2021, 06:48

Já jsem sice také napájel tablet ve vaně, ale nepadal mi do vany a nabíječku jedině originální a také proudový chránič. I tak to bylo mírné riziko, ale co není… vám nikdy nic neupadlo?

usd - co to je?

Tak vypadá člověk nerozumný

Nabíječka zvlhlá uvnitř je nebezpečná originální i její kopie. Už před 50 léty býval např. v návodu na televizor odstavec, kde bylo upozornění, že pokud se přístroj opotí (např. po donesení domů),  nesmí se zapínat, až do doby než se teplota vyrovná a vlhkost odpaří.

Pokud si myslíte, že vás proudový chránič ochrání, tak se také dost mýlíte. Rána bude stejná, jako by tam nebyl, jen bude trvat krátce. Ovšem jak bude reagovat Vaše promáčené tělo, ví jen Bůh.

Milan Hudec:
Ve vaně má člověk plné ruce práce aby ze sebe odrbal nánosy špíny, ne ještě tak telefonovat (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana