Jakou konstrukci připojení PE kontaktu zásuvky uvádí výrobková ČSN?
Jan Kelbich:
Citace: Jiří Kantner 03.12.2021, 07:57
Na druhou stranu při třívodičovém připojení s chráničem tímhle spojem žádný velký poruchový proud nepoteče.
To myslíte že jako dejme tomu 400 A namísto 4 kA ? Stejně nevěřim, chránič se přesytí a pak bude jeho indukčnost prakticky nulová.
Jan Kelbich:
Citace: Jan Franěk 03.12.2021, 22:00
Domnívám se, že to CE nenajdete na žádné zásuvce. Viz například - Příloha č. 2 k nařízení vlády č. 118/2016 Sb.
Už jsem ho tam našel. Ale bylo jen přilepené na krytu.
Stejně je to paradox. Výrobky v EU musí povinně mít (a splňovat) CE a zásuvky ho najednou mít nesmí (kvůli tomu, že se podle země používají různé) ?
Jirka Š. Svejkovský:
Označení značkou shody CE najdete třeba na prodlužováku. To už není zásuvka, ale jiný výrobek.
Citace: Jan Kelbich 06.12.2021, 16:13
Stejně je to paradox. Výrobky v EU musí povinně mít (a splňovat) CE a zásuvky ho najednou mít nesmí (kvůli tomu, že se podle země používají různé) ?
Zákon 22/1997 Sb., § 13, odst. 4) a 5)
Martin Kurka:
Myslím, že jste ke svěrným spojům příliš předpojatí.
Naprosto každý spoj je závislý na dlouhodobě stabilní povrchové úpravě a na stabilním kontaktním tlaku.
To bychom museli být předpojatí i k vlastnímu kolíkovému spoji zásuvky.
Podle mne je to dobrý nápad, jak zásuvku zlevnit a modifikovat pro různé národní systémy a designy. Strojek bude stále stejný.
Jen zůstává pravidlo, že to je pořád a jenom zásuvka do suchého prostředí. Násuvné spoje, které se nasouváním nečistí jsou na přechodové odpory háklivé.
Na jednu stranu je to zásuvka s jedním spojem navíc, ale zase po odvíčkování to vypadá na čistých IP20. A která zásuvka to má?
Mimochodem na Webu Emosu mají ke stažení CE a v něm normy podle kterých je výrobek schválen pro uvedení na trh, jak to podepsal vlastní krví jednatel Emosu Lupáč:
ČSN IEC 60884-1:03+A1:14+A2:14 včetně změn
ČSN 35 4516:07+Z1:12
IEC 60884-1:02+A1:06+A2:13 včetně změn
NV 163/2002 Sb. - v platném znění
NV 481/2012 Sb.
2011/65/EU - v platném znění
Kinzel:
Tak jsem to rozebral a nafotil - je to LUX. Propojka je nemagnetická. Je to dodané jako rozšíření staré instalace.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana