Jakou konstrukci připojení PE kontaktu zásuvky uvádí výrobková ČSN?
Kinzel:
Dostal jsem se k nainstalované dvoj zásuvce s PE kolíky na víčku které se připojují do přístroje v krabici přes něco jako faston. Je něco takového dle norem u nás možno používat? Mně se to moc nezdá a CE jsem při zběžném pohledu také nenašel.
(Moderátor: původní nesmysl zněl "Použití zásuvky s PE na faston ?")
Jiří Schwarz:
Pozor na to CE u zásuvek.
Pokud si někdo dovolí takové označení tam dát, je to problém, protože vzhledem k několika provedením zásuvek v Evropě nemůže být jeden "posvěcený" vzor.
Zásuvky mě měly odpovídat národním schváleným vzorům
Jiří Kantner:
Bez inovace a nových nápadů by nebyl pokrok. Klecové svorky si svou pozici u elektrikářů nezískaly ihned. Tohle řešení mi přijde nešťastné. Další spoj navíc. Na druhou stranu při třívodičovém připojení s chráničem tímhle spojem žádný velký poruchový proud nepoteče. Aplikaci v síti TN-C bych tak optimisticky nedoporučoval. Už kvůli tomu, že PEN se první připojoval na ochranný kolík a pak teprve na pracovní svorku. Tato konstrukce to z principu neumožňuje.
Podstatnou roli také hraje samotné mechanické provedení výrobku a použité materiály - z fotky toho moc poznat není ale tahle konstukce ochraného kolíku mě osobně odrazuje. Nekoupil bych to a nikam bych to neinstaloval.
Pro zajímavost kdo to vyrábí? Má ten výrobce se odvahu podepsat?
Milan Hudec:
O kvalitě svědčí již neskutečně mosazná barva rádoby mosazi (dance)
František Šohajda:
To aby se po každém sundání a vrácení víčka měřil přechoďák?? (dance)
Není ale kde? :'(
Nedej bože dojít k tvrdému zkratu L - PE, tak víčko sundá jen kladivem! >:D
Svářečka to zajistí.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana