Používáte na svody hromosvodu lana?
Milan Hudec:
V jakých případech je preferujete?
Za sebe musím konstatovat, že jsou mě proti srsti, v podstatě nevyrovnatelný materiál, ve svorkách mimo KS od Dehna drží mizerně......
Přes to je stále i na nových instalacích vídám.
Pavel Horský:
No tak já lano v nových instalačkách snad ještě neviděl a že jsem toho viděl už hodně :-D Klasikou je třeba instalace nestočeného AlMgSi8. To je pak veliká "paráda". Naposledy jsem viděl AlMgSi8 jako vývod ze základového zemniče.
Václav Třetí:
Na nových instalacích jsem to snad neviděl. To bývala záležitost 60. a začátku 70. let. Na starých objektech se vyskytují a obvykle ve špatném stavu je celý systém. Většinou bez údržby a oprav celou dobu.
Jan Franěk:
Stejně jako kolegové, jsem si ještě na nových objektech nevšiml použití lana na svody. I když potkávám mnoho ...... i na nových objektech.
Nebudu to prozatím nijak hodnotit. Nebyla by fotka Milane?
Pokud se týká jejich použití, jednoznačně by šlo například o "převěs" nad objektem, v nejpřísnější třídě ochrany. Může jít třeba o plynové stanice, nádrže s hořlavinami, muniční sklady a podobně. I když toto provedení do značné míry může nahradit oddálený hromosvod.
Nějak nevnímám jejich přínos, nebo výhodu, co se "klasických" provedení hromosvodů týká. Myšleno klasickou bytovou a kancelářskou výstavbou.
Jan Hájek:
Tak s lanem to bude komplikovanějš í, protože držáků vedení a svorek je o poznání méně než pro drát a i lano bude dražší.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana