Jak je to dnes s tím blokováním spotřebičů?
Otakar Dosbaba:
To D.H.: Vidím, že snažit se občas číst i mezi řádky, abych se dobral opravdu k jádru problému, bývá dvousečné. Věkem jsme na tom zhruba podobně. Rozhodně si nehraji na pána vševědoucího, ale věřte, že až budete mít dílo ZDÁRNĚ hotovo a vrátíte se k této diskuzi, dáte mi za pravdu, že takto se bude snad ptát jen ten, co současnou instalaci viděl jen z rychlíku.
"Přepínat celý domovní rozvod na nízký tarif, vedení ovládacího kabelu přímo do zásuvky (pokud to ovšem nebylo myšleno tak, že by se spotřebiče na NT neměly připojovat přes zásuvku), 16A/B" a vůbec představa o jednoduchém univerzálním nákresu zón v koupelně ... tohle mi opravdu zavádí vzpomínky na i nedávno provedené instalace dost odstrašujícím způsobem. Netvrdím, že zrovna vy se přidáte k "tvůrcům", jež natahají kompletně vše v domě (včetně ovládání, schodišťáků atd.) pro jistotu CYKY 3Cx2,5 nebo naopak 2Bx1,5, čehož jsem byl dokonce několikrát svědkem. Nicméně soubor informací, které jste původně požadoval, lze nalézt i vyhledáváním na internetu a zrovna tak se lze dopídit i k nejedné příručce, zaměřené na podobné rekonstrukce. Osobně bych se totiž nejprve pídil po těchto informacích a teprve po jejich nastudování bych upřesňoval dojmy a pojmy na diskuzním fóru. Nastolit hned několik témat, na které není možné odpovědět jednoduše a krátkou větou, to opravdu nebudí dojem znalce. Není elektrika jako elektrika, silnoproud jako silnoproud, na údržbě elektrárny bych se určitý čas zase nechytal já.
D.H.:
S tím zapojením jsem to myslel opravdu tak, že nezapojovat přes zásuvky a správné ozn. chrániče jsem neznal, tak jsem použil jen hodnoty.
Potřebuju si obnovit padesátku, takže mne studování něco odborné literatury čeká.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana