Kolik času potřebuje člověk aby se vpravil do myšlenky Průmyslu 4.0?

(1/3) > >>

Miroslav Minařík:
R4M: Kolik času potřebuje člověk, aby se vpravil do myšlenky Průmyslu 4.0?
    Jak dlouho trvá se stát zkušeným elektrotechnik em? Takovým, který zná mnohé souvislosti a má vlastní zkušenosti? Asi nepředpokládám e, že si takový člověk přečte několik příruček, nebo že pilně sleduje média. Když nám například nestačí se dostat do všech souvztažností ČSN EN 62 305, tak jak by mohl znát všechny detaily myšlenky Průmyslu 4.0, na chvíli zvolený politik? Proč politik? Protože ty volíme a pak se na ně odvoláváme. Ve skutečnosti se myšlenka této filozofie rozvíjí mezi jinými odborníky.
    Zdroj: zde...

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
    Kolik času potřebuje člověk aby se vpravil do myšlenky Průmyslu 4.0?

Jan Yossarian:
Musím napsat, že jsem toto téma dlouho míjel. Lidi o tom stále kecali a nedávalo mi to smysl, tak jsem o tom začal tak někdy před čtyřmi roky číst víc. Popravdě mám kolem sebe, tedy především v rodině, hodně lidí nadšených do IOT a v práci přesně obráceně. Konzervy, konzervy a konzervy.
Z mého pohledu pochopit toto téma je bez zvýšeného úsilí prakticky nemožné. Myslím tím člověka žijícího průměrný spotřební život. Proč by se měl revizní technik nebo elektroinstala tér zajímat o nějaké M2M? Vždyť většina elektrikářů čte Blesk a sociální sítě! Pouze smetánka (myšleno v dobrém) si předplácí normy online a z toho možná polovina se v tom opravdu orientuje. Pokud použít příklad, pak třeba typické hromosvody pana Hájka! Jak je to dlouho, co skončila platnost 341390 a byla šance pochopit nový soubor norem? A to je téma s kterým pracujeme každý den! Na rozdíl od nějakého Průmyslu 4.0, což je především vize! na položenou otázku odpovím tak, že pokud člověk není tlačen do změny, tak stejně jako u nás hromosvody ani ten průmysl 4.0 chápat nebude. A politici? Ti sem nepatří!

Poznámka. V minulosti jsem četl hodně sci-fi a proto je mi téma Průmyslu 4.0 více čitelné. Jen se musí číst něco jiného, než reklamní články marketinkových odborníků! A teď si jdu zpět ke svým vodičům :-)

Funky Koval:
Proc sci-fi ,  v nasi firme musime p4.0 zavest ,  kvuli nedostatku lidi . Technologie jsou uz davno vymyslene ,  jen je spravne pouzit .

Milan Hudec:
Spousta úspěšných fy.už jede na 5.0 či výš, a neřeší to, prostě přirozený vývoj věci.
Pak je tu prapodivná sestava politiků a příživníčků s velkým potenciálem kongresové turistiky, pro kterou potřebují nějaký důvod.

Jiří Schwarz:
Citace: Funky Koval  19.11.2021, 21:59

... v nasi firme musime p4.0 zavest ,   kvuli nedostatku lidi .
...

Výsledkem je, že stačí na provoz méně lidí, ale přibude požadavek na lidi s úplně jinou kvalifikací a odborností...
Bude jich dost? Dokáže je naše školství připravit?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana