Vzpomínka na hromosvody

(1/3) > >>

Tým Elektrika:
Vzpomínka na hromosvody
    Vzpomínka na aplikace hromosvodů od roku 1950. 11 roků staré perly! Jak spotřebitelé vnímali hromosvody. Proč se na střechách obydlí používal netřesk. Říká se u nás a ve světě hromosvod nebo bleskosvod? Kde je v Česku první hromosvod? Co udělal Franklin lépe než Diviš? Znáte jména Josef Tadeáš Klinkoš, Josef Stepling, Unterberger?
O měření hromosvodů. Zmínka o prvním předpisu o homosvodech v ČR. Co udělat se starou ...
    Zdroj: zde...

Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci?
    Vzpomínka na hromosvody

Jiří Schwarz:
Byl jsem na moc pěkném školení na toto téma v Chomutově v hromosvodním centru...

Mělo to snad jen jednu chybu - měli tam sedět a dobře poslouchat úplně jiní lidé z řad projektantů, montérů,...
1) při rekonstrukcích střech nebo celých domů vznikají někdy naprosté šílenosti
2) je dost lidí, co se pohybují kolem hromosvodů, co se snaží o něco, u čeho vůbec nepochopili princip
3) a když je pod něčím razítko, vesele se kolauduje a neexistuje nějaký kontrolní mechanismus, který by alespoň ty nejhorší hrůzy nedoporučil provozovat...

Jan Yossarian:
Pěkný záznam! Je toho víc?  takový příběhy si rád poslechnu!

Pavel Horský:
Citace: Jiří Schwarz  14.11.2021, 21:50

3) a když je pod něčím razítko, vesele se kolauduje a neexistuje nějaký kontrolní mechanismus, který by alespoň ty nejhorší hrůzy nedoporučil provozovat...

Dokud mezi námi budou existovat RT parchanti, kteří revidují bez jasně daných podkladů a nestydí se předávat revize prováděné tzv. od stolu, pak se nic nezmění.
Jen degradují naše řemeslo a rádoby hromosvodaři se s nimi pak vesele vezou.
A že takových "kolegů" mám ve svém okolí více než dost :-(

Kdybych měl revize jako hlavní náplň své činnosti, vyrazil bych do boje, protože křivost těžce nesnáším a vadí mi o to víc, když se dotkne i mé osoby.

A nebo si projděte pár webových stránek firem zaměřených na montáže hromosvodů. Většinou mají vložené foto jejich práce. Pak přijdete na to, že mnozí z nich absolutně netuší, že to co předvádějí a za co se veřejně prsí je vlastně ukázkou špatné a ne dobré práce.
To však laik neví a tak se nechá ve finále okrást.

Na Podbořansku operují min. 3 firmy, které provádějí hromosvody a zároveň svoji práci revidují. A vše špatně.
Nějaké dostatečné přeskokové vzdálenosti jim nic neříkají stejně jako ověření ochrany pomocí valivé koule a ochranného úhlu.
Švihají to jak Baťa cvičky a výsledek je vždy naprosto katastrofální.

Bič, hůl, odebrání oprávnění a soudit za úmyslné okrádání zákazníka za účelem vlastního obohacení.

Milan Hudec:
Pokud pominu technickou stránku funkčnosti, tak hromosvod jde díky materiálům "ze západu" provést také esteticky.
Dělal jsem si před lety pidiprůzkum mezi laiky, co by se jim  z katalogu Dehn líbilo.
"9/10" hospodyněk vybralo dvě součásti, tipněte si jaké.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana