Jak revizní technik elektro odebíral několik let elektřinu načerno?
Jan Franěk:
Citace: Jan Kelbich 08.11.2021, 16:32
Tady bych trochu polemizoval. ....
Citace: Fuk Tomáš 08.11.2021, 17:44
Je jich 44, ale musí se o nich navíc dozvědět hodnověrným způsobem.Kráde ž mezi nimi opravdu není.
OK, asi máte pravdu. Můj omyl. Omlouvám se za své nesprávné tvrzení, které jsem si řádně neověřil. Klidně mohu koukat na to jak jiný krade a nemusím nic hlásit. Samozřejmě i s tím, že pokud zlodějinu nahlásím, budu v něčích očích udavač.
No, nějak se mi tento stav nezamlouvá :-X :-\ ale chápu že s tím nic neudělám, tak to dál nebudu řešit.
To přesto že jsem osobně několik černých odběrů za svou praxi rušil a nikoho neudal nenahlásil. Věřím totiž, nebo přesněji chci věřit, že o většině z nich majitelé ani nevěděli, protože s nimi už své nemovitosti zakoupili. Přišlo se na ně náhodou, při rekonstrukcích, nebo opravách a změnách přípojek a tak podobně. Někteří kolegové asi také dobře znají a rozumí.
Václav Třetí:
Citace: Jan Franěk 08.11.2021, 18:24
To přesto, že jsem osobně několik černých odběrů za svou praxi rušil a nikoho nenahlásil. Věřím totiž, nebo přesněji chci věřit, že o většině z nich majitelé ani nevěděli, protože s nimi už své nemovitosti zakoupili. Přišlo se na ně náhodou, při rekonstrukcích, nebo opravách a změnách přípojek a tak podobně. Někteří kolegové asi také dobře znají a rozumí.
Rušil jsem černý odběr zděděný, dědici o něm věděli, ale nedokázali a nechtěli ho aktivovat, strýček byl skutečně mazaný. Také jsem zrušil několik odběrů ze společných rozvodů v panelácích a starších činžovních domech. Rušil jsem také odběr z neměřené části na přívodu do RD, kde při přístavbě asi v r. 1960 došlo k poškození vedení a o 20 let později do toho místa připojil starý pán boiler. Za nějaký čas syn zjistil, že nelze vypnout napájení boileru, tak jsem to řešil. Stanou se různé chyby a omyly, je to mimo jiné o neznalosti, hlouposti a přílišné odvaze.
Autory úmyslných černých odběrů nemám rád bez rozdílu, zda jsou to odborníci, kteří porušují stavovskou čest, nebo drzí kutilové! Takové připojení zruším tak, aby ho nebylo možné snadno obnovit. Víc už neřeším.
Velice pěkně vystihl problémy různých "taky odborníků" kol. Kurka. Je nejen výborný elektrotechnik, ale také velice dobrý pozorovatel, psycholog a filosof.
Jaromír Táborský:
Digitalizace tomu jednou udělá tečku. Podružná kontrolní měření se nasazují běžně. Pokud elektroměr bude umět odesílat data v reálném čase, proč by ne, že? Tak vystopovat úník, je práce pro cvičenou opičku. Toto by mohl vědět i průměrný učeň, natož revizní technik.
Jiří_Hrubý:
Citace: Jaromír Táborský 13.11.2021, 20:19
Digitalizace tomu jednou udělá tečku.
Ani náhodou...
Podružná kontrolní měření se nasazují běžně.
Ano, monitory se osazují za účelem odhalování kriminálních živlů, neříká se jim podružné měření.
Pokud elektroměr bude umět odesílat data v reálném čase, proč by ne, že? Tak vystopovat úník, je práce pro cvičenou opičku.
To už dávno umí, jen se moc neosazují.
S takovými stopařskými schopnostmi, byste se mohl uplatnit na velmi dobře placené pozici u NTZ, protože ono to v reálu vždycky zas tak snadný není.
Václav Třetí:
Citace: Jiří_Hrubý 14.11.2021, 10:26
S takovými stopařskými schopnostmi, byste se mohl uplatnit na velmi dobře placené pozici u NTZ, protože ono to v reálu vždycky zas tak snadný není.
Snadné to není, v určitých, snadno vymezitelných oblastech, je to hodně o osobní odvaze a diskuse o dobře placené pozici je dost imaginární.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana