Jak revizní technik elektro odebíral několik let elektřinu načerno?

(1/6) > >>

František Šohajda:
Na internetu je zajímavé počtení o 71 letém revizním technikovi jak odebíral načerno na topení černou elektřinu?
Z jedné obce na Zlínsku.

Nikdo nic nezjistil, až udání spoluobčana!! (dance)

Miroslav Minařík:
Citace: František Šohajda  04.11.2021, 08:19

Na internetu je zajímavé počtení o 71 letém revizním technikovi jak odebíral načerno na topení černou elektřinu?
Z jedné obce na Zlínsku.

Nikdo nic nezjistil, až udání spoluobčana!! (dance)

Mno, Františku, ty jsi už viděl nějakou jinak barevnou elektřinu? Nebo existuje jen ta "černá"?  (dance)

Jan Franěk:
Nechápu co má být tímto příspěvkem řečeno, ani anketu nad ním. Proto se pokusím toto téma trochu rozvířit.

Elektriku přece nekradou pouze RTE, ale mnoho dalších zlodějů, z různých sociálních skupin. RTE z příspěvku pouze využil své znalosti, což mu podle všeho u soudu nepomohlo, ale bylo bráno jako silně přitěžující okolnost. Já s tím jen mohu souhlasit. Nesnáším zlodějinu v jakékoliv formě.

Možná je téma narážka na udání spoluobčana. Tady jsem trochu v rozpacích. Jak to ten spoluobčan asi  věděl? Podle zveřejněných informací to nebylo na první pohled patrné. To to ten blbec každému vykládal? Pak si o to s prominutím vysloveně říkal.
Morální problém mám jen s tím hlášením. Dle zákona je povinnost každého občana, nahlásit páchání trestného činu, kterým zlodějina prostě je. Je tedy ten co to nahlásil správný občan, nebo udavač? Těžko říci. Za mne bude zásadní rozdíl v tom, z jakého důvodu to hlášení proběhlo.   Tady mi pak přijde silně za čárou, soudit někoho koho neznám a vůbec nic o něm nevím, stejně tak jako nic nevím o jeho pohnutkách.

Jiří_Hrubý:
Existuje úžasná korelace mezi odborností a inteligencí tvůrce a provedením NO.
Na jedné straně je bílá dvojlinka s háčky ze hřebíku visící z okna a navěšená do RISky či HDSky, na straně druhé poměrně sofistikované systémy se stykači.
Zároveň je rozdíl v chování odhalených. Jedni se nebojí bránit břitvou, druzí se v krajním případě pod tíhou vidiny důsledku uchylují k samovraždění v lepším případě jen pokusnému.
Pohnutky jsou rovněž různé, u těch inteligentnějš ích je to m.j. taková revolta, protože se cítí okrádáni dle jejich názoru vysokou cenou a proto se snaží vymyslet co nejlepší plán, jak nakrást a nebýt přistižen. Takový adrenalin s pocitem zisku. Právě tihle se však po odhalení sypou hned.
NO jako třeba pěstírny, nejsou tak nápadité na provedení, spíš se snaží dobře maskovat, ale vlastní provedení primitivní.
Konečně případný fanklub takových zlodějů, se jim na jejich hobby spolu s ostatními skládá na jejich činnost formou platby regujované složky jménem netechnické ztráty.
Jinak udání je poměrně častá příčina odhalení NTZ. Jeden se moc chlubí a druhý není ani tak morální zodpovědný občan, dokonce ani udavač, jen ho děsně žere, že to nemá taky a zároveň nemá koule si to pořídit.

Rozvodak:
Co k tomu dodat?

Revizák v penzi zneužil svých vědomostí, teď mu to bude jen k tíží, jako osoba znalá s vyšší odbornou kvalifikací buď zaplatí "raketu" anebo půjde do tepláků.

Mě osobně na tom udivují akorát dvě věci:

1) Že to měl vůbec zapotřebí, ve svém společensko - ekonomickém postavení.

2) Očekával bych sofistikovanou záležitost a plán pro případ kontroly.

Co my víme, třeba tyhle věci prováděl za ouplatu a když klientovi šlápli na kuří oko, rázem si vzpomněl na autora. Kolikrát to práskla rozvedená manželka, kamarád kterýmu dlužil prachy nebo všímavý soused se kterým má jiný spor.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana