Dostačuje CYKY 3x2.5 pro připojení podružného rozvaděče?
Stepan Fohl:
V hlavním rozvaděči jistič 16A, propojení taženo pomocí CYKY 3x2.5 cca 5m do podružného rozvaděče, jehož účelem je rozvod 4 světelných okruhů o celkovém příkonu max 200W (LED). V tomto podružném rozvaděči jsou 30mA proudové chráníčojistič e 10A (protože menší hodnota v 1M provedeni nebyla k sehnání). Světelné okruhy jsou tažené z tohoto podružného rozvaděče CYKY 3x1.5, proto toto řešení. Existuje norma, která by předepisovala použít min. průřez přívodního vodiče do podružného rozvaděče 4mm v takovémto případě ?
Jiří Schwarz:
Pracovní vodiče odpovídají jištění a předpokládaném u odběru.
Pokud jsou to jen světla, nehledal bych tam nějaký problém s připojením do doplňkového pospojování
A pokud tam nebudete dávat nějaké ochrany proti přepětí, nehledal bych v tom problém.
František Šohajda:
Citace
V tomto podružném rozvaděči jsou 30mA proudové chráníčojistič e 10A (protože menší hodnota v 1M provedeni nebyla k sehnání).
U LED světel je to trochu jiné, jak u klasických žárovek...
Já jsem byl pozván na opravu okruhu svět. jištěným 6A jističem a zatížení asi 8ks 18W LED světel. Cca jednou do měsíce jim tento jistič(nový) vyskočil....př i zapínání, jak jsem se dozvěděl. Výměna za 10A je dones bez problému!
Jiří Kantner:
spímané zdroje v LED svítidlech umí vyrobit velkou proudovou špičku - kam se hrabe odpor studeného wolframového vlákna. Odběr LED světel zřídkakdy přesáhne 1A ale pokud je světelných zdrojů více, začínají problémy. Jsem zvědav kdy výrobci dají na trh jističe s charakteristik ou ušitou na míru ledkovým světeným zdrojům:-)
Miroš Jan:
A proč by to dělaly?
:D :D :D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana