Kolikanásobný výkon elektrocentrály potřebujeme pro start výkonu 1,4kW?

<< < (2/3) > >>

Milan Hudec:
Ještě doplním, že podstatnou roli bude hrát prodlužovací kabel.
Např.obdobný případ, kdy 5m 2,5 způsobuje kuckání, ale 30m 1,5 situaci vylepší a kompresor i centrála jedou jak hodinky již leta.

Jan Sajner:
Benzínovou sekačku mám a jelikož se rozbila a travnatá plocha, kterou jsem sekal není nikterak velká, rozhoduji se zakoupit el. sekačku. No a jelikož na zahradě nemám elektriku, uvažuji o koupi elektrocentrál y s cenou do 10 tisíc Kč, žádnou profi, ale hobby pro občasné použití. A v této cenové relaci jsou elektrocentrál y s max. výkonem do 3.2 kW.

A protože mám osobní zkušenost se zapůjčenou elektrocentrál ou (jednalo se o polskou elektrocentrál u Honda, tedy kopie s pochybným výkonem, byť na nádrži bylo uvedeno 3 kW) která mi starou sekačkou po dědovi s výkonem 1kW sice s přehledem rozběhla, ovšem rychlost rotoru se mi zdála pomalá a po započetí sečení se sekačka prakticky zastavila o trávu. Z tohoto důvodu řeším také výkon elektrocentrál y i k možnému použití na el. sekačku, která je mnohem lehčí a pohyblivější. A s délkou kvalitního prodlužovacího kabelu  s dostatečným průřezem jsem počítal cca. 5 metrů.

Milan Hudec:
Chce to prakticky zkusit, tak jak uvedl p.Kurka.
Malinko odbočím a sice k nožům sekaček.
Bez jejich pravidelného broušení a čistění plochy železa si dovoluji tvrdit, že polovina výkonu motoru jde do těchto ztrát, kdo někdy sekal tupou kosou či srpem a ještě k tomu rezavým mě dá jistě za pravdu.
Mnoho uživatelů žije v domnění, že nůž v sekačce je věčný..,  opak je pravdou.

Ján Garaj:
Citace: Pavel Horský  28.10.2021, 07:19

Kvalitní centrála je v ceně kvalitní benzinové sekačky.
Proč to řešíte?
Pretože Motorová sekačka je jednoúčelový stroj a elektrocentrál a je na rôzne použitie.Asi preto. Nové elektrocentrál y dokážu aj o niečo viac.Mám dve Hondy a nemám problém.1,4kW je alebo má byť vždy 1,4kW.V prípade potreby si tie dve elektrocentrál y zapojím paralelne a je to.Ak idem sekať niekde kde nie je vlastná el.prípojka,tak vždy beriem elektrocentrál u aj sekačku svoju a nemám problémy.

František Šohajda:
Obecně se počítá spotřebič + 20% výkonu navíc!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana