Máte někdo zkušenosti s odběratelským přijímačem HDO?
Lukáš Rotrekl:
Řešim teď 3 odběry, kde by se hodilo jej využít.
1) Přípojka asi 150m, stávající ale jednotarif, bez povelového kabelu
2) 2 odběry o vzdálenosti 550m a 650m od elektroměrovéh o rozvaděče, kde je povelový kabel docela významná částka a navíc mám strach, že bude spínací prvek na konci, i když to bude třeba silovej stykač spínat i naindukovaným napětím.
Tedy: Použil někdo někdy už "vlastní" přijímač HDO? Jaké jsou zkušenosti? Nebude problém s útlumem signálu přes elektroměr a dalšího půlkilometru vedení?
Jiří_Hrubý:
To se dělalo už za éry FMX a dodnes je tenhle přijímač za pár stovek použitelný.
Není to problém, telegram proleze přes hodiny snadno.
Jen je důležité si ohlídat nastavení přijímače a nějak se smířit s tím, že když najednou bude po výměně příjímače u měření najednou narůstat spotřeba ve VT, je třeba přenastavit i ten "podružný".
Lukáš Rotrekl:
Citace: Jiří_Hrubý 23.10.2021, 11:32
Jen je důležité si ohlídat nastavení přijímače a nějak se smířit s tím, že když najednou bude po výměně příjímače u měření najednou narůstat spotřeba ve VT, je třeba přenastavit i ten "podružný".
S tím se samozřejmě počítá.
Václav Třetí:
Zkušenosti mám dobré, jen se v poslední době špatně shání FMX 100 nebo 300, které se snadno nastaví na správný kód pomocí kolíčků a konektorků
Hlídat výměnu nebo překódování úředního HDO je nutné, jinak to ztrácí smysl. Také jsem se setkal s přenosem povelu pomocí 24V= kabely zabezpečovačky nebo telefonními z pobočkové ústředny.
Rozmahel Vladimír:
Taky s tím mám zkušenost. Signál HDO je všude.
Potíž by mohla nastat v tom, když se bude dělat změna sazby. Podmínkou Distributora pro přiznání každého dvojtarifu je řádné blokování spotřebičů, m.j. plombování přijímače HDO, atd... Tady by mohl nastat error...
Raději předem projednat na Distribuci.
Dnes si to dosti důsledně hlídají, protože na NT mají menší vývar. / regulované ceny /
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana