Kde sehnat objímky IP44 nebo vyšší?
Pavel Konvičný:
Pro osvětlení do zastřešeného altánu bych rád využil soustavu zavěšených žárovek (buďto nataženo textilním kabelem, nebo možná H07RN-F 3G 1,5). Pokud je to venku, i když zastřešeno, tak předpokládám, že bude potřeba osazení svítidel s krytím min IP44 - kde ale sehnat objímky s tímto krytím? Našel jsem jen nějaké EIVA, ale 400 Kč za jednu se mi dávat nechce. Existuje něco levnějšího?
.
Milan Hudec:
V životě bych si to nekoupil, měl jsem obdobný systém a všechny žárovky/jejich patice do šroubení zarezly, takže po pár měsících vyhazov.
Omlouvá mne tehdejší neznalost základního principu obdobných těsnících membrán, a sice, že při střídání teplot nacucnou vlhkost, ale zpátky již nepustí.
Lukáš Rotrekl:
Existuje řešení pro venkovní slavnostní osvětlení - vánoční stromečky, ale je to na krátkodobý užití, 2 měsíce na stromu, sundat, vyšroubovat žárovky, vysušit, a na přiští sezónu vyměnit tak polovinu těsnění žárovek a zásadně měnit s žárovkou těsnění.
No možná už ani není na trhu, nepovedlo se mi najít. Byl to plochy kabel a objímky, které se na něj našroubovaly a zařízly se piny pro připoení.
Pokud jste ale s uvedenými komplikacemi smířen, tak dejte do googlu heslo "osvětlení venkovní e27", něco najde, třeba si vyberete.
Peter Lovacký:
Citace: Pavel Konvičný 22.10.2021, 23:15
Pokud je to venku, i když zastřešeno, tak předpokládám, že bude potřeba osazení svítidel s krytím min IP44 - kde ale sehnat objímky s tímto krytím?
Sa priznám, nechápem ..
Načo je dobré zháňať vonku pod zastrešenie do svietidiel IP44 ešte aj objímky IP44,..?
To jaké riziko chcete takto ošetriť? ?
Lukáš Rotrekl:
Předpokládám, že má na mysli něco takovéhoto.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana