Moze v zahradkarskej osade byt hl. elektromer pisany na fyzicku osobu?

<< < (2/3) > >>

Václav Třetí:
Jediný nedostatek různých spolkú a družstev v tomto případě je, že odběr bude tarifován jako podnikový v kategorii C, čili za vyšší cenu za kW. Jednoduchá pomoc, ty co neplatí odpojit, všem ostatním elektroměry zaplombovat, aby si nemohli hrát s přívody a derivacemi a je po ptákách. Ti co nechtějí platit, stejně nebudou, ani v případě spolku. Jen se to stane poněkud složitější a dražší, stejně to někdo musí rozpočítat a vybírat.

P.S.  Já pro tento případ mám plombovací kleště s výrazně odlišnými "obrázky" než používají  a kdykoliv dříve používali rozvodné závody, takže na přání zaplombuji takovým spolkům elektroměry a hned je jasno, kdo podvádí.

Róbert Šuráni:
V tejto zahradkarskej osade to funguje zatial bez problemov. Podruzne elektromery sú plombovane a ludia sa skladaju na odobratu energiu plus vsetky straty. Tu ide hlavne o tu legislativnu cast problemu, ci moze ta fyzicka osoba na ktoru je napisany hlavny elektromer vyberat od ludi peniaze a nasledne uhradit vsetky tieto poplatky elektrarnam. Samozrejme nevyberie ani o jeden cent navyse. Aka zmluva by sa dala napisat s tymyto ludmi aby sa to nebralo ako podnikanie alebo pod.? Venuje sa tomu daky zakon?

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Róbert Šuráni  21.10.2021, 07:05

Venuje sa tomu daky zakon?

V ČR je to Energetický zákon č. 458/2000 Sb. (§28, odst. 1, písm. g):

Citace

§ 28

Zákazník
(1) Zákazník má právo
...
g) poskytovat a rozúčtovat jiné osobě elektřinu odebranou zákazníkem prostřednictvím vlastního nebo jím provozovaného odběrného elektrického zařízení o napětí do 52 kV včetně.

Způsob, jakým si upravíte smluvní vztah je podle mě čistě jenom na vás.

Jiří Schwarz:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  21.10.2021, 07:18

V ČR je to Energetický zákon č. 458/2000 Sb. ...

Proto by bylo vhodné kouknout jak je to v zákonu nastavené v SK, abychom v dobré víře neradili něco, co u bratrů může být špatně

Jirka Š. Svejkovský:
Bratia Slováci mají Zákon č. 251/2012 Z. z. Rychlým pohledem jsem zjistil, že podobný paragraf jim tam chybí.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana