Jak vyhledávat sady norem?

(1/2) > >>

Kuba92:
Existuje něco jako sady norem? Případně jak je vyhledat. Dám příklad: Sestrojil jsem nějaké zařízení a chtěl bych ho prodávat, tak toto zařízení musí splňovat platné normy. Existuje nějaká databáze kde mi vyjede seznam všech norem které musí toto zařízení splňovat? Nebo jiný příklad. Chci se začít živit jako elektrikář domovních instalací (pro příklad pominu že by problém měl řešit již projekt). Tudíž musím vědět jak podle platných norem co a jak zapojit, jak co jistit atd... Opět, je něco kde rozkliknu záložku například "Domovní instalace" a vyjede mi seznam všech norem týkajících se problematiky?  

Zdeněk Pikhart:
Asi neexistují.  Většinou o potřebných normách mají přehled jen ti, co je často aktivně používají.

Jirka Š. Svejkovský:
Mrkněte třeba sem.

Pavel Mašek 1:
Je to spíše o přečtení literatury (jak už bylo řečeno),  nebo jít na přednášky. "Kuchařka" neexistuje, ale zkušený elektrikář se najde a ten hodně dokáže naučit. I sledování různých témat na tomto webu je hodně přínosné.

Miroslav Minařík:
Také o něčem podobném nevím, tedy kromě IN-EL.
Asi bych poslal dotaz provozovateli ČSN ať poradí
viz http://seznamcsn.agentura-cas.cz/

Člověk se sdružoval do tlup od nepaměti, později to přešlo na kluby a v naší branži tomu říkáme cechy. I když to má název spolek, či svaz, má to vždy právě ten záměr který hledáte. I přes to, že digitalizace pokračuje i tak taková dostupná služba musí mít svůj obchodní model. Pokud ho nikdo nevymyslel, nic se nekoná.

V takovém případě doporučuji pravěký způsob, najít správně zaměřenou tlupu a zkamarádit se.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana