Lze nasmyčkovat zásuvky v krabici KP68/2?

<< < (2/2)

J Brada:
Ano, to že to nejde u každého strojku, výhody i nevýhody, je mi jasné. V klasické instalační krabici KU i v hluboké KPR to jistě půjde dobře. Půjde to však i v nízké KP68/2? Prováděl to někdo?

Václav Třetí:
To jsem nikdy nepotřeboval, ale asi by se dalo užít dvojzásuvky se strojkem 5512 v nejmělčím  provedení s hranatým krytem (ty co jsou určeny pro hranaté nízké lištové krabičky 80x80mm v panelácích). Tak by se získalo nějaké místo pod strojkem.

Obecně to půjde blbě všude, bude to náročné na přípravu kabeláže, na holení i samotné zapojování  a hlavně na konečnou montáž. Je třeba, aby vodiče příliš netáhly a nepoškozovaly strojek zásuvky. Šest vodičů bude docela dělat potíže, dříve při instalaci v trubkách pomáhala montáži pohyblivost jednotlivých vodičů v trubce, vodiče byly v TN-C jen dva a pokud se jednalo o měděné vedení, tak se používal průřez 1,5mm2.

Z jakých důvodů potřebujete zapojovat zásuvky tímto způsobem? Bude náročnost montáže vyvážena nějakou výhodou?

Milan Hudec:
Coby staromilec, to takto občas dělám, při troše zručnosti to jde prohnat dokonce i přes oba šroubky, největší potíž je jak uvádí p.Václav s odhadem délky vodičů.

Jiří Kantner:
Delal jsem to se staryma celokovovyma zasuvkama pro povrchovou montaz s krytim IP44. Jednotlive vodice v trubkach jsou snazsi, 2,5CYKY je narocnejsi. Jestli to jde - jsou lidi co stavi lode ze sirek v lahvi a jini co nedokazou zatlouct hrebik.  Skoro bych rekl ze takovyhle frajeriny at delaji lide co to zvladnou "levou zadni" .  Je dobre si to zkusit na nejakem zbytku kabelu. Nez mit spatne oholene vodice nebo  chaos  uvnitr zasuvky kdy hrozi poskozeni izolace nevhodnou montazi na tesno to radsi dva konce. A kazdy pod sroubek

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana