Dá na výstupu frekvenčního měniče použít transformátor místo motoru?
Mojek:
Mám 3f transformátor na 400Hz. Je možné regulovat výstupní napětí transformátoru pomocí nastavení V/f křivky na frekvenčním měniči. Jedná se mi čistě o regulaci napětí jako bych použil autotransformá tor na 50Hz transformátoru . Transformátor je speciální výkon cca 5kW. V podstatě jen místo motoru dám primární vinutí transformátoru a potřebuji regulovat 0-400V na výstupu měniče.
Už někdo použil na výstupu frekvenčního měniče transformátor místo motoru?
(Moderátor. Původní nesmysl: "Použití frekvenčního měniče na regulaci transformátoru ?")
Peter Munka:
Ak zmenite vyrazne frekvenciu voci 50 Hz, na ktorych je trafo spocitane, bude sa ohrievat, rozne bzucat ... Nevidim to realne. Ak je to teda trafo s beznym jadrom zo zeleza (plechy).
Mojek:
jedná se o speciální vn transformátor navžený na 400Hz, byl používaný v radaru. potřebuji ho jako zdroj napětí na teslův transformátor. pokud by byl na 50Hz tak to neřeším. Ale potřebuju ho provozovat na 400Hz a proto zvažuju regulovat napětí/frekvenci na primáru frekvenčním měničem.
Milan Otras:
Stretol som sa s tým že na výstup meniča bol pripojený transformátor , ktorý menil napätie z 400 V na 42 V a . Motor ktorý bol napájaný na 200Hz bol na znížené napätie 3x42V.Treba sa pohrať s parametrami ale fungovalo to. viď link
https://www.wackerneuson.sk/sk/vyrobky/technologia-na-beton/menice-frekvencie/stacionarny-menic-frekvencie/model/fue-models-with-42-v/type/Variants/
Mojek:
No já právě potřebuji měničem nahradit autotransformá tor který jsem před tím používal na regulaci napětí a výkonu teslova transformátoru . K tomu chci využít nastavení U/f charakteristik y a regulavat napětí přibližně 0-400V/0-400Hz. Spíš se mi jedná o to pokud na měniči nebude na výstupu motor ale transformátor tak jestli nepujde automaticky do poruchy. Třeba pokud dám adaptaci měniče jestli bude pracovat s parametry transformátoru a podobně.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana