Co zvolit když BOHEMIA ENERGY ukončila dodávky elektřiny a plynu?
Miroslav Minařík:
Z několika stran stále slyším, že poslední instance rozesílají informace o třikrát větších zálohách na elektřinu a plyn. Nejsem si jistý ale naše populace patrně nedisponuje takovými rezervami nebo ano?
Fuk Tomáš:
Kdo jste byli u BE, neváhejte využít výhodnou nabídku Amper Market!Citace
Majitel padlé skupiny Bohemia Energy Jiří Písařík začal převádět majetek mezi svými jednotlivými společnostmi. Jak zjistil portál iDNES.cz ze Sbírky listin, Písařík sám sobě prodal části společností Energie ČS a Europe Easy Energy do dosud fungujícího podniku Amper Market. Může jít například o dosud nespotřebovano u elektřinu a plyn, které už dříve nakoupil.
Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/bohemia-energy-pisarik-prevody-energie-elektrina-plyn-amper-market.A211020_162807_ekonomika_map1
Miroslav Minařík:
Citace: Fuk Tomáš 22.10.2021, 22:22
Kdo jste byli u BE, neváhejte využít výhodnou nabídku Amper Market!
K zamyšlení je především jak se v takových situacích mají orientovat ti, kteří nemohou dohlédnout podobným koncům? Copak mohou běžní spotřebitelé tušit něco o nakupování energií? Chvíli jsem pátral po stopách proč někdo odešel od tradičních dodavatelů k novým alternativám. A velký podíl na tom měla klasické referenční doporučení.
"Hele, já mám a jsem spokojenej, ušetřil jsem ... paninko, změňte dodavatele a nedávejte peníze bůhzdarma těm kapitalistům ...".
Na druhou stranu zas tvrdit, že "zkratky" neexistují je také nesmysl. Jediné řešení vidím jako kritický pohled, výpočet míry rizika. A jsme zase u toho Hájka :-) Ale kdo z populace uvažuje za každé situace kriticky? No, mám jednoho spolužáka, který si s kalkulačkou v ruce dokázal odůvodnit nákup, nenákup každé zubní pasty. Ale ten by se se svou vizí do parlamentu určitě nedostal :-)
Rozmahel Vladimír:
Trh s elektřinou by vcelku mohl fungovat. Pokud ale od nás odebírá "celá Evropa" cena logicky stoupá. V tom není nic složitého.
Vnitřní trh je chráněn regulovanými cenami distribuce. Vlastní kWh je nechána na pospas. Posílila se vedení ven ze země a dráty se jen potí.
Pokud budu v kempu svítit baterkou 120Ah a přijde soused, že by odebral 150Ah tak ho každý pošle do ...... :)
Jan Yossarian:
Bratr na jihu také měnil v září sazbu. Eon mu jako stávajícímu klientovi prý také nechal stávající ceny. Ale vůbec to nedokážu posoudit. Lidi u tech dodavatelů poslední instance mají nabídky zásadně jiné?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana