Co zvolit když BOHEMIA ENERGY ukončila dodávky elektřiny a plynu?
František Šohajda:
Rus řekl, že nemá problém s navýšením těžby a dodáním více plynu pro evropu, ale EU to v létě nechtěla, protože dělala servis na tocích plynu!!
Jiří_Hrubý:
Další alternativec předhodil zákazníky DPI. https://www.skautskaenergie.cz/
Emanuel Kocián:
Bude podstatně více veselo, než teď.
Myslím si, ba jsem o tom přesvědčen - že se bude moci mluvit o velkém zázraku, pokud ten oslavovaný a slibovaný "informační dopis DPI" odejde k postiženým alespoň do konce tohoto měsíce.
Mám i mírné obavy, zda vůbec to období 6 měsíců bude obecně stačit. Všichni jsou všude megastrašně zasekaní a nejhorší na tom je, že nikdo nic lauter neví. Nejsou prostě noty, na tuhle situaci. Pokud najdete někde nějaký aspoň trochu atraktivní ceník, tak nemáte jistoty, zda se k němu bude dodavatel za 2 dny vůbec znát.
Já už jsem si na přelomu září/října (ano, taky jsem byl u bohemky) uzavřel smlouvu s novým dodavatelem a zatím jsem dostal jen avízo, že zaregistrovali (u sebe ve firmě) smlouvu o sdružené službě dodávek a že se to řeší. Jen mě trochu zarazila věta "od x.y. bude naším zákazníkem, pokud se nepřihodí nic neočekávaného"... Jenže v mezidobí Bohemka šla do kelu (a já pod DPI, který je z toho obecně na maděru paf - a je otázkou, zda se aspoň do konce měsíce dostatečně zorientuje). No, takže teď nevím, na čem jsem, zda se přechod k x.y. podaří - vím jen, že dnes už by ten nový dodavatel se mnou smlouvu už neuzavřel, jelikož už ten produkt stáhnul z aktivní nabídky pro nové zákazníky. Doufám, že bude čestný a bude to brát tak, že jsem mu to podepsal ještě přes stažením. Je to zkrátka v kelu.
Emanuel Kocián:
A to je teprve začátek. Už si postupně lehají i další menší dodavatelé.
A to ještě ani nezačalo mrznout.
Jsem fakt zvědav, co se bude dít, až trhy překvapivě zjistí, že zima 2021/2022 fakt přijde (se všemi průvodními jevy typickými pro zimu, obzvláště nízké teploty, které obvykle vedou ke zvýšení spotřeby elektřiny a plynu).
Miroslav Minařík:
Mě na tom zajímají reálné následky, zda to, co bylo uspořeno levným dodavatelem bude zmařeno nebo zda to za ten pokus úspory stálo.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana