Co zvolit když BOHEMIA ENERGY ukončila dodávky elektřiny a plynu?
Jaromír Táborský:
Citace: Miroslav Minařík 13.10.2021, 19:18
Zajímavé je, že nt i vt je stejná cena.
To je nějaký skutečně platný ceník? Nízká a vysoká za stejnou cenu? A čím je spotřebitel motivován cokoliv blokovat? To mi nepřipadá zrovna v souladu s filozofií distribuce.
Může to někdo vysvětlit?
Lukáš Rotrekl:
Je to u dodavatelů poměrně běžné. Motivace je pak v sazbě za distribuci, ale obecně se rozdíl mezi NT a VT už řádnou dobu snižuje.
Rozmahel Vladimír:
Výhoda dvojtarifních sítí je tak trochu skryta v sazbách za distribuci. To jsou regulované ceny a tam je skryta úspora NT oproti VT. Posuzování pouze ceny za 1 kWh je zavádějící.
Miroslav Minařík:
Má změna na dvoutarif se vyvíjí správným směrem. Konečně mohu říct, že můj dodavatel je takový jako jsem ho očekával.
Citace
Protože je aktuální situace na trhu nepřehledná, ani my nemůžeme riskovat s cenami, a proto nechceme teď provádět žádné změny na smlouvách u zákazníků, kteří s námi nějakou smlouvu mají uzavřenou. Chceme dodržet své závazky, které nyní máme vůči naším zákazníkům a s aktuálně uzavřenou smlouvou počítáme. Pro smlouvy našich zákazníků máme nakoupený dostatečný objem. Jakoukoli změnou bychom je mohli vystavit riziku nekvalitních dodávek a nepředvídateln ých situací. Jakmile se situace na trhu zpřehlední, bude možné vytvořit novou nabídku.
Pavel Horský:
Citace: Rozmahel Vladimír 07.10.2021, 20:58
vám se zdá normální, že naše země dodává elektřinu do celé Evropy?
Chytrý hospodář by to takto nikdy neudělal.
Němci si vypnou zdroje a pak levně koupí u nás.
A nebylo by pro Čechy řešením zdražením energie pro zahraničí v takové výši, aby se nás její navyšování nikterak drasticky nedotklo?
S námi se nikdo nesere a my jsme ke všem přehnaně hodní.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana