Co zvolit když BOHEMIA ENERGY ukončila dodávky elektřiny a plynu?
Jiří_Hrubý:
Obecně problém infolinek je, že nejsou vhodné pro nějaké složitější požadavky, právě kvůli stylu předávání informací per huba a jakýmsi stenografickým zápisem.
Když chcete něco urychlit, je nejlepší vyrazit na pobočku, nebo alespoň používat textovou komunikaci.
Změna tarifu by v případě fixace mohla proběhnout podle cen v době fixace, ale je to nepodložená informace.
Jinak je opravdu nepříjemná situace, pokud od žádosti ke změně dojde k tak výraznému zvýšení ceny, ale pokud jste stihl podat smlouvu a teď už čekáte "jen" na hodiny, mělo by to projít ještě za nižší cenu. Zvyklosti EONu moc do hloubky neznám, ač se s jejich lidmi potkávám.
František Šohajda:
Takových jako BE bude ještě požehnaně!! (dance)
Četl jsem, že většina zákazníků BE přechází k PRE (Praha) ale o 100% dráže jako u BE prý nemají tolik nasmlouvané "levné" el. energie!
Pro některé do bude pecka!! :'(
Martin Škopek:
Odběratelé BE automaticky dle příslušnosti k distribuční oblasti přejdou k dodavateli poslední instance /DPI/. Mají 6 měsíců na nalezení nového dodavatele. O těchto skutečnostech jsou povinně dopisem od DPI písemně informováni. Zároveň jim většinou DPI nabídne i novou smlouvu pro trvalý přechod k němu, která bývá výhodnější, než jeho standardní ceník. Pro klienty to má výhodu v "nižší" ceníkové ceně a předpřipravené smlouvě, tedy bez starostí a pro dodavatele se jedná o nově získané klienty za nízké náklady (nepotřebují reklamu, osobní komunikaci atp.).
Časem, když končí platnosti takto uzavřených smluv, začíná opět migrace k jiným - v té době výhodnějším - dodavatelům.
Celou problematiku řeší Energetický zákon, konkrétně § 12a
Miroslav Minařík:
Teď mi kamarád posla ceník, který mu dnes vyšuměl.
Když se podívám na svou sazbu u E.ONu 3x63A D57d, tak jeho rozhodnutí chápu.
Zajímavé je, že nt i vt je stejná cena.
Ovšem ...
Lukáš Rotrekl:
Citace: Miroslav Minařík 13.10.2021, 15:11
A má šest měsíců na uzavření smlouvy s kýmkoliv, kdo přežije?
a kromě toho že přežije, bude chtít uzavřít novou smlouvu s odběratelem.
Citace: Petr Liskar 13.10.2021, 15:18
Čím dřív to stihne, tím lépe, cena za poslední instanci je dost masakrózní.
Vím, že když jsem to před pár měsící, spíš i lety zkoumal, tak DPI, což jsem si tehdy musel najít co znamená, vycházela cena vč. distribuce tak o 20% vyšší než běžná cena ve stejném tarifu.
Teď jsem se snažil najít, ale nepovedlo se.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana