Co zvolit když BOHEMIA ENERGY ukončila dodávky elektřiny a plynu?

<< < (4/11) > >>

Petr Liskar:
Citace: Miroslav Minařík  13.10.2021, 15:22

No v cenách se teď neorientuji ale ct24 uvádělo, že to má být nějaký průměr.

No, třeba Innogy má teď cenu plynu v poslední instanci nějakých 4,10 korun za kWh...

Jiří_Hrubý:
Za normálních okolností se DPI řídí aktuálním ceníkem, jenže v současné situaci nestability na burze, kdy bude nutné dokoupit rezervovaný příkon pro zákazníky navíc, bude celkem logicky DPI používat aktuální ceny burzy.
Proběhnou odečty a po ukončení režimu DPI a nasmlouvání lepší ceny znova a v konci čím dřív bude mít zoufalý zákazník smlouvu se spolehlivějším dodavatelem, tím méně bude krvácet v režimu ceny DPI.
Zastropování cen, o kterém mluví politici, je zase jen dotování naivků, kteří skočili na špek překupníkovi, který po nahrabání osmi mld. zavřel krám a na zákazníky vystrčil ..del.
Osobně je mi líto maximálně důchodců, kteří se nechali do rádoby výhodných smluv vmanévrovat líbivými kecy školených opic z telemarketingu, protože naposled končil větší režim DPI po půl roce poměrně hojným odpojováním.

Miroslav Minařík:

Osobně jsem v zajímavé situaci. Od léta jsem u E.ON v procesu změny z jednotarifu na dvoutarif. Komunikace s infolinkami je neuvěřitelná. Po dvou měsících stále nachystáno na změnu dvoutarifního elektroměru a nic :-)

Překvapuje mě především ten nezájem o klienta. Respektive nyní mi už začíná svítat. Klientů budou mít habaději a za lepší ceny, než ty co slibují stávajícím klientům.

Jiří_Hrubý:
Tak tohle je tak nějak obvyklé čekání. Jednak má distribuce i prodej měsíc na vyřízení papírování a následně poměrně dlouho trvá vlastní realizace.
To ovšem není tak docela o tom, že by nebyla chuť to připojit, ale nemá to kdo připojit, protože je poměrně snadné sehnat někoho do kanclu, ale noví kvalifikovaní samostatní  montéři na stromech nerostou a staří odpadávají jak listí.
Jistě, to není problém koncového zákazníka, ale vede to k jeho nespokojenosti, hraničící s na.raností...

Miroslav Minařík:
Souhlasím s tím, že od dob JME se tam už vyměnili skoro všichni.
Někteří tajní agenti stále namístě. :-)

Ale když tak poslouchám, co na mi infolinkách říkají, tak nic z jejich sdělení nenasvědčuje tomu, že nemám jít jinam. Ani slovo. A co je naprosto pobuřující, je skutečnost, že neexistuje tzv. rozpracovanost . Každé volání na infolinku E.ON je nové. I když zmíníte číslo odběrného místa, tak svůj požadavek musíte objasnit od začátku znovu. Zkuste si tříkrát za den zavolat na linku E.ONu a třikrát to objasňovat znovu. A samozřejmě na druhé straně asertivní informace, že tráva je zelená a E.ON červený zazní několikrát.

Asi to není charakteristic ké pro E.ON ale pro všechny infolinky korporátů. Podobné přehazování "prázdné slámy" jsem zažil u u mobilních operátorů.

Na obranu E.ONu bych rád něco uvedl ... pokud nejsou lidi, čemuž se nedivím, tak asi taky nemají moc na výběr. Na druhou stranu já platím za obsluhu a nedomnívám se, že bych měl jásat, že na mě přijde milostivě řada. Tak třeba když jsem stálý klient, změní tarif za slíbených podmínek, ne?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana