Testovali jste na kabelech NKT trhací šňůrku?

<< < (7/8) > >>

Václav Třetí:
Citace: Peter Munka  11.02.2022, 13:41

Co je nelegalne na rozholeni kabla nikam nezapojeneho osobou pod dohladom niekoho s papiermi ?

Nic, jen jak pak ta instalace vypadá. Vy jste vždy zastánce supersprávných řešení, najednou otáčíte!

Citace: Pavel Ryšavý  06.10.2021, 15:31

Del-Tech ApS je řazena do kategorie živnostník do 10 zaměstnanců, čili pan Christiansen opravdu může běhat po stavbě v montérkách, a asi by bylo lepší zamyslet se nad překladem slova Director.

Sranda musí být. Pamatuji firmu (dnes už bohužel neexistující) na prodej náhradních dílů pro elektroniku, kde dva majitelé, kamarádi, mívali vizitky a jeden byl obchodní ředitel (obvykle dělal prodavače) a druhý byl technický ředitel (před koncem pracovní doby vytíral podlahu). I tak se to dá pojmout.

K samotnému problému: Pokoušel jsem se funkci rozholovacího špagátku naimitovat slabým rybářským vlascem. U normální izolace stažené z CYKY to moc dobře nešlo, z běžného kbelu by se asi hodně velký kus jen vytáhl.

Stále trvám na tom, že instalaci má dělat ten, kdo to umí a má na to nářadí.

Jan Yossarian:
Aniž by to někdo do mě řekl, jako zoban jsem musel holit mračna kabelů. Používal jsem samozřejmě Jokar, jak jinak, že? Ale s tou trhací šňůrkou si nějak nedokážu představit tu rychlou práci jako s Jokarem. Dvakrát otočím, zatáhnu, kabel zlomím, izolaci strhnu. 12 vteřin! Jak tím špagátkem trefím tu délku odpláštění? Jak tu izolaci strhnu pokud neudělám řez kolem? Jak to bude ve finále vypadat? To musí být určitě jiná kvalita pláště než u CYKY. Nemá někdo podobné myšlenky?

Miroslav Minařík:
Citace: Jan Yossarian  11.02.2022, 15:23

Aniž by to někdo do mě řekl, jako zoban jsem musel holit mračna kabelů. Používal jsem samozřejmě Jokar, jak jinak, že? Ale s tou trhací šňůrkou si nějak nedokážu představit tu rychlou práci jako s Jokarem. Dvakrát otočím, zatáhnu, kabel zlomím, izolaci strhnu. 12 vteřin! Jak tím špagátkem trefím tu délku odpláštění? Jak tu izolaci strhnu pokud neudělám řez kolem? Jak to bude ve finále vypadat? To musí být určitě jiná kvalita pláště než u CYKY. Nemá někdo podobné myšlenky?

Pravda, logiku to dává.

Kamil Novák:
Citace: Jan Yossarian  11.02.2022, 15:23

Aniž by to někdo do mě řekl, jako zoban jsem musel holit mračna kabelů. Používal jsem samozřejmě Jokar, jak jinak, že? ...

Tak to mohu jen závidět. Já (a i všichni vrstevníci),  v době "zobanů" jsme vyfasovali zkrácené (ulomené?) kuchyňské nože s dřevěnou rukojetí a "chlapče poraď si".  ;D
Starší spolupracovníc i nám poradili toto hodit do kouta a ukázali, jak si z plátku do strojní pily na železo vybrousit alespoň něco použitelného.  ;)
Jokari mělo tehdy pár šťastlivců, zpravidla po zahraničních montážích...  (dance)
A pozor, toto se neudálo v nějakém středověku, ale +/- okolo roku 1987 u firmy Energovod Praha  (zle)

Miroslav Minařík:
Citace: Kamil Novák  14.02.2022, 19:06

A pozor, toto se neudálo v nějakém středověku, ale +/- okolo roku 1987 u firmy Energovod Praha  (zle)

No, Kamile, já měl originál Jokari a Cossonay v roce 1985 u EZ Brno. A pravděpodobně ještě někde mám na památku :-). To byl standard.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana