Testovali jste na kabelech NKT trhací šňůrku?
Jiří Kantner:
Citace: Václav Třetí 01.10.2021, 09:32
Už mám vymyšlený pokus, zkusím něco podobného zreslisovat se zbytkem pláště z CYKY 3x1,5 a silonovým rybářským vlascem malého průměru.
hezké ale pokud to má nějak fungovat tak ta trhací šňůrka by měla mít průřez trojboké hypotrochoidy s ostrými hranami. Kulaté průřezy moc neřežou a očekávám že pak se tomu bude přizpůsobovat pevnost pláště což je právě cesta do pekel.
Už vidím co takový kabel udělá až se bude někudy protahovat.
Václav Třetí:
Citace: Jiří Kantner 01.10.2021, 09:53
pokud to má nějak fungovat, tak ta trhací šňůrka by měla mít průřez trojboké hypotrochoidy s ostrými hranami.
To vím, ale nevím, kde vzít, proto chci zkusit slabý vlasec. Ona problematika není jen o tvaru vlasce. Přemýšlel jsem o tom hned, jak se zde objevil redakční příspěvek.
David Hruda:
Líbí se mi, že ačkoliv jsme to nikdo ještě nedrželi v ruce, už teď víme, že to je blbost a zbytečnost a nebude to fungovat...
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jiří Kantner 01.10.2021, 09:53
hezké ale pokud to má nějak fungovat tak ta trhací šňůrka by měla mít průřez trojboké hypotrochoidy s ostrými hranami.
Nemá. Je to opravdu špagát.
Václav Třetí:
Citace: David Hruda 01.10.2021, 11:33
Líbí se mi, že ačkoliv jsme to nikdo ještě nedrželi v ruce, už teď víme, že to je blbost a zbytečnost a nebude to fungovat...
Tak úplně bych to neřekl. Ovšem je tam mnoho dalších otázek, např. když použiji krátký kus kabelu, podaří se mi ho tímto způsobem oholit, nebo strunu či špagátek jen vytahnu. Jak dalece bude muset být pevnost pláště podřízena této funkci, když již teď jsou některé kabely ošizené pod únosnou mez. Co to bude stát, neboli o kolik se výroba i konečná cena zvýší. A potřebujeme to vůbec? Vyrábíme kabely pro elektrikáře, který by měl umět kabel rozholit a měl by na to mít správné náředí, nebo vyrábíme pro kutily a ukrajinské zedníky, abychom je podporovali v nelegální činnosti?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana