Testovali jste na kabelech NKT trhací šňůrku?

(1/8) > >>

Tým Elektrika:
Testovali jste na kabelech NKT trhací šňůrku?
    Testovali jste na kabelech NKT trhací šňůrku? Starý praktik dokáže odpláštit kabel zahnutým nožem ... se říká ... pravdou je, že dnešní starý praktik používá spíš Jokari nebo Cossonay. Kabelovna NKT přišla s trhací šňůrkou, která v některých případech potřebný nástroj k odpláštění vyloučí ze hry. Jaká je skutečná praxe? Kdo má své praktické zkušenosti? Při jakých průměrech, teplotě okolí?

Milan Hudec:
Kabel, jehož plášť je tak chabý, že jej protrhnu špagátkem, který ovšem nejdříve musím vylovit za pomocí jokari, je pro mne naprostý úlet, strašná antireklama.

Miroslav Minařík:
Citace: Milan Hudec  29.09.2021, 22:27

Kabel, jehož plášť je tak chabý, že jej protrhnu špagátkem, který ovšem nejdříve musím vylovit za pomocí jokari, je pro mne naprostý úlet, strašná antireklama.

Pár kabelů jsem v životě odpláštil a Jokari je Jokari :-)
Milane, jak jsi to myslel s antireklamou? To je otázka k diskusi.

Jiří_Hrubý:
Ještě jsem takový kabel neviděl, proto nebudu kritizovat.
Když ale uvážím, že provázky, které se dávaly pod papír za podobným účelem, se poměrně často přetrhly, ač byly poměrně silné.
Nějak si neumím představit, jak výrobce vybalancoval sílu pláště a pevnost struny tak, aby se plášť nepodobal plášti cykyla a zároveň aby fungoval provázek i při řekněme 10°C.
Na webu NKT,  kde jsem konečně zjistil, co je trhací šňůrka, není nic o parametrech pláště kabelu s touto úpravou, ani odkaz na videorecenzi.

Miroslav Minařík:

V hluboké minulosti jsme něco podobného zkoušeli tuším na SYKFY tím stínícím vodičem a už tedy nevím jak moc to bylo reálné. Na běžné CYKY bych to chtěl vidět. Nějak si to PVC nedokážu představit. Ale uvádí, že je to na vybraných kabelech.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana