N50: Opravdu bude jednodušší reviznímu technikovi odebrat Osvědčení než doposud?

<< < (2/3) > >>

Jiří_Hrubý:
Na to je dobré využít zákon č. 106/1999 Sb a vznést dotaz...
Z doslechu SUIP dělá kolem 80. kontrol za rok a 20x něco najde...

Jirka Š. Svejkovský:
Ono se něco změnilo?
§11 odst. (5) písm. d) pořád odkazuje na zákon o inspekci práce č. 251/2005 Sb.
O odnětí osvědčení/oprávnění tak pořád rozhoduje SÚIP.

Nově přidaný odstavec:

Citace

PRÁVA A POVINNOSTI PŘI KONTROLE
§ 7

(1) Inspektor je oprávněn
...
g) vydat rozhodnutí o odnětí nebo omezení oprávnění nebo osvědčení o odborné způsobilosti k činnostem na vyhrazených technických zařízeních vydaného podle zákona o bezpečnosti práce v souvislosti s provozem vyhrazených technických zařízení, pokud jeho držitel neprovede řádně prohlídku, revizi nebo zkoušku ve stanoveném rozsahu,
...

Původní znění:

Citace

§ 20

Přestupky na úseku vyhrazených technických zařízení
(1) Fyzická osoba se dopustí přestupku na úseku bezpečnosti vyhrazených technických zařízení tím, že

a) v rozsahu oprávnění nebo osvědčení vydaného organizací státního odborného dozoru64) na provádění prohlídek, revizí nebo zkoušek při provozování vyhrazených technických zařízení65) nezajistí provedení prohlídek, revizí nebo zkoušek ve stanoveném rozsahu,

...

(2) Za přestupek podle odstavce 1

...

c) písm. a) lze uložit pokutu až do výše 2 000 000 Kč,   jakož i zákaz činnosti a odnětí oprávnění nebo osvědčení vydaného organizací státního odborného dozoru  (zrušeno).

Pavel Mužík_:
Pánové, jen tak pro informaci - kdo jste kdy prásknul RTE pro nějakou těžkou prasárnu? Já jsem to zkusil v r. 2017. Podnět jsem poslal na SUIP podle bydliště toho RTE. Dlouho nad tím bádali a pak to předali SÚIP podle místa, kde ta "revize" byla provedená. Šlo o objekt, kde byl dost velký počet ohrožených osob. Závady byly takové, že jsem jako znalec nemohl jinak, než příslušného RTE (který vystavil výchozí revizi a vůbec tam nebyl) prásknout (jinak bych se cítil jako spoluviník). Jak to dopadlo jsem se už nedozvěděl. Podle toho, že se už nikdo neozval, tak nejspíš pod koberečkem. Teď mám podobný případ, tak jsem zvědav, jak to dopadne nyní.

Pavel Mužík_:
To: Jirka Š. Svejkovský:
Ten §7, odst. 1, písm. g) zákona 251/2005 Sb.,  který výslovně mluví o odejmutí osvědčení RTE bude účinný až od 1.7.2022.

František Šohajda:
Citace

Podle toho, že se už nikdo neozval, tak nejspíš pod koberečkem. Teď mám podobný případ, tak jsem zvědav, jak to dopadne nyní.

Nijak??
Podobné jsme měli před 20-25 lety, vadné zrevidované dílo opravili ,     vše zalehl pes....
nic se nestalo, revize se přepsala!!
RTE byl známý jednoho inspektora, představený jednoho elektrotechnic kého společenství.. .
Už bych to neudělal i kdyby hrozilo nebezpečí!!(nemám brýle,nevidím.... (dance))
My jsme byli za hlupáky!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana