N50: Bude u každého přezkoušení nové padesátky zaměstnanec TIČR?

(1/5) > >>

Jaromír Táborský:
Kolega se včera účastnil přednášky inženýra Valeny a je zděšen, co vše za šílenství se v ČR děje. Prý u KAŽDÉHO přezkoušení z nové padesátky bude muset být přítomný ZAMĚSTNANEC Tičru. Ne nějaká povolaná osoba nebo kdejaký revizák!
Ale to je jen kousek, co jsem si zapamatoval! Kolik na Tičru pracuje zaměstnanců, že zvládnou takové množství osob znalých?

SJerry:
Já byl včera na semináři PŠIS v Nymburku a tam ing. Jiří Sluka říkal, že u každého přezkoušení bude muset být revizní technik. To znamená, že nebude moct například někdo s §8 školit nebo zkoušet jiného co potřebuje §5 nebo §6. Bude tam muset být ten RT.

Miroš Jan:
Citace: Jaromír Táborský  16.09.2021, 13:27

Kolega se včera účastnil přednášky inženýra Valeny a je zděšen, co vše za šílenství se v ČR děje. Prý u KAŽDÉHO přezkoušení z nové padesátky bude muset být přítomný ZAMĚSTNANEC Tičru. Ne nějaká povolaná osoba nebo kdejaký revizák!
Ale to je jen kousek, co jsem si zapamatoval! Kolik na Tičru pracuje zaměstnanců, že zvládnou takové množství osob znalých?

To je ale pitomost.

Citace: SJerry  16.09.2021, 14:42

Já byl včera na semináři PŠIS v Nymburku a tam ing. Jiří Sluka říkal, že u každého přezkoušení bude muset být revizní technik. To znamená, že nebude moct například někdo s §8 školit nebo zkoušet jiného co potřebuje §5 nebo §6. Bude tam muset být ten RT.

Pokud to bude dle toho návrhu, tak §8, je určen pro RT elekto.

Jan Yossarian:
Citace: Jaromír Táborský  16.09.2021, 13:27

Mno, nejsem právník ale čtu ...
"Zkouška z odborné způsobilosti probíhá před zkušební komisí, která má nejméně 3 členy s odbornou způsobilostí pro činnosti na vyhrazených technických zařízeních v rozsahu požadovaného osvědčení, přičemž předsedou komise je vždy zaměstnanec pověřené organizace. Bližší podmínky pro činnost zkušební komise stanoví statut a jednací řád pověřené organizace.".

Je tedy otázka, zda je pověřená organizace ta, co zaměstnává toho přezkušujícího nebo státem pověřená organizace TIČR? Nebo ještě jinak, jko na Slovensku je jejich inspekcí pověřená další již soukromá organizace.

Miroslav Minařík:
Ano ale také uvádí, že to je v souvislosti s
Citace

Zkouška z odborné způsobilosti

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana